Boicot al sedintelor de judecata! Grefierii din Timisoara anunta ca, maine, cand se decide soarta pensiilor speciale, vor intrerupe total activitatea

Grefierii din Palatul de Justitie al Timisoarei au protestat, astazi, timp de doua ore, fata de hotararea guvernului PNL de a le abroga pensiile de serviciu, care, ca si in cazul magistratilor, nu se incadreaza in plafoanele contributiilor, ci sunt mult mai mari.


“Toti grefierii Curtii de Apel Timisoara, alaturi de cei ai Tribunalului Timis, dar si de la Judecatoria Timisoara se afla in protest, azi, 27 ianuarie 2020, intre orele 10 -12. Chiar acum picheteaza in Sala pasilor pierduri din Palatul Dicasterial”, ne-a transmis judecatorul Cristian Pup, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Timisoara.

Grefierii anunta ca, maine, ziua in care parlamentarii vor vota proiectul de lege ce prevede anularea pensiilor de serviciu, vor boicota sedintele de judecata, urmand sa intre in sala doar la cauzele urgente si a celor cu arestati.

Accesul publicului in sala va fi permis doar cu doar 5 minute inainte de intrarea completului de judecata. “Intreg personalul va protesta prin intreruperea totala a activitatii pe tot parcursul zilei”, a decis conducerea Sindicatului National al Grefei Judiciare Dicasterial. (G.I.)

Leave a Reply