O noua promotie de experti contabili a CECCAR Timis a depus juramantul. “Bun venit in cea mai respectata, probabil, breasla profesionala!”, le-a urat presedintele filialei banatene, Ovidiu Bunget

Generatia de experti contabili a filialei Timis a Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR), promotia 2019, a depus juramantul, luni 27 ianuarie 2020, in urma absolvirii cu succes a perioadei de trei ani de stagiu, devenind, astfel, experti in contabilitate.


In cadrul ceremoniei, acestia au jurat sa aplice in mod corect si fara partinire legile tarii, sa respecte prevederile regulamentului CECCAR si ale Codului privind conduita etica si profesionala, sa pastreze secretul profesional si sa duca la indeplinire indatoririle ce le revin in domeniul de excelenta – contabilitatea.

Depunerea juramantului a avut loc intr-o cadru solemn si a reprezentat un eveniment cu o incarcatura emotionala aparte din perspectiva recunoasterii unui parcurs de pregatire intens si de calitate, respectiv constientizarea apartenentei la breasla celor care ofera servicii profesionale in domeniul contabilitatii si fiscalitatii.

„Tehnologiile disruptive, digitalizarea, dar si evolutiile economice in plan modial si european ii obliga pe profesionistii contabili sa fie intr-o permanenta dinamica in ceea ce priveste educatia si sa fie atenti la realitatile care ii provoaca zi de zi. Ii felicit pe tinerii nostri colegi si le adresez un bun venit in cea mai respectata, probabil, breasla profesionala. Sunt sigur ca isi vor realiza cu pasiune, profesionalism si cu multa responsabilitate activitatile!”, a declarat profesor univ. dr. Bunget Ovidiu Constantin, presedintele Consiliului filialei Timis a CECCAR.

Profesia contabila din Romania este reglementata si, conform art. 2, din Ordonanta Guvernului nr. 65/1994, privind organizarea activitatii de expertiza contabila si a contabililor autorizati republicata, coroborat cu pct. 95 din Regulamentul de organizare si functionare al CECCAR, expertii contabili si contabilii autorizati depun juramant scris. (I.P.)

Leave a Reply