Un ucigas de pisici din Timisoara, trimis in judecata de procurori. In cazul in care va fi gasit vinovat, risca pana la 1 an de inchisoare

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au dispus, in data de 27.01.2020, emiterea rechizitoriului si trimiterea in judecata, in stare de libertate, a unui inculpat, acuzat de savarsirea infractiunii de uciderea animalelor, cu intentie, fara drept, ranirea sau schingiuirea, in forma continuata, fapte prevazute si pedepsite de Legea 205/2004 privind protectia animalelor, coroborata cu Codul penal.


Prin actul de sesizare a instantei de judecata s-a retinut urmatoarea situatie de fapt:

“In timp ce inculpatul se afla in locuinta sa din Timisoara, in cursul anului 2018, a omorat prin lovire doua pisici adoptate de acesta, iar in perioada 12 – 13.06.2018 a omorat prin lovire alte doua pisici, i-a luxat membrul unui pui de pisica si i-a rupt urechea altei pisici”, ne-a comunicat procurorul Laurentiu Todea, purtatorul de cuvant al Parchetului Timisoara.

In cazul in care va fi gasit vinovat, inculpatul risca inchisoare de la trei luni la 1 an sau cu amenda penala. De asemenea, instanta poate aplica masura confiscarii animalelor care se mai afla in grija proprietarului si sa dispuna interdictia de a detine animale pentru o perioada de la un an la 5 ani. (V.E.)

Leave a Reply