EXCLUSIV. Postul de televiziune B1 TV, amendat cu 5.000 de lei, pentru colportarea de acuzatii la adresa primarului Timisoarei. Urmeaza Antena 3, unde s-a anuntat ca orasul de pe Bega ar fi devenit “Mica Sicilie”

Revenit la B1 TV dupa aproape patru ani de pauza, rastimp in care a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita de la baronul de Mehedinti, Adrian Duicu, aprigul jurnalist Andrei Badin a fost sanctionat de CNA, paradoxal, tot din cauza unui mehedintean.


Intrunit in sedinta publica, in data de 16 ianuarie 2020, Consiliul National al Audiovizualului a luat in discutie reclamatia nr. 13120/10.12.2019, depusa de Ionut Nasleu, directorul SC Piete SA Timisoara, cu privire la emisiunea din data de 13.09.2019, moderata de Andrei Badin, in care a fost invitat si un jurnalist timisorean.

Intrucat jurnalistul de Mehedinti a adus grave acuzatii primarului Timisoarei, iar moderatorul nu a facut demersuri pentru a obtine si punctul de vedere al lui Nicolae Robu, postul B1 TV a fost amendat cu suma de 5.000 de lei.

“In virtutea dreptului la propria imagine, in cazul in care in programele audiovizuale se aduc acuzatii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie sustinute cu dovezi, iar persoanele acuzate trebuie contactate si invitate sa intervina pentru a-si spune punctul de vedere”, se mentioneaza in motivarea amenzii aplicate B1 TV.

Aceasta sanctiune provocata de interventiile jurnalistului timisorean – care are ca obiectiv “desfiintarea” primarului Nicolae Robu pana la alegerile locale, in incercarea de a netezi calea candidatului USR -, poate sa fie urmata de alta.

“Am sesizat CNA si cu privire la emisiunea gazduita de Antena 3, zilele trecute, in care jurnalistul in discutie a afirmat ca primarul Nicolae Robu are legaturi cu lumea interlopa si ca Timisoara, viitoarea capitala culturala a Europei, ar fi devenit o Mica Sicilie”, ne-a comunicat Ionut Nasleu. (Mara Ion)

Leave a Reply