Maria Grapini sare sa-l apere pe trubadurul Tudor Gheorghe, dupa ce artistul a fost acuzat de propaganda pro-comunism si anti-UE

Europarlamentarul Maria Grapini a luat atitudine fata de “aberatiile si vulgaritatile” proferate de fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, dar si de exoticul membru al USR, Andrei Caramitru, fata de propaganda pro-comunism si anti-UE facuta de trubadurul Tudor Gheorghe intr-un concert, sustinut in 26 ianuarie, chiar de ziua lui Nicolae Ceausescu.


“Cum indrazinti voi, cei doi carora imi este greu sa va pronunt numele – voi care nu ati facut nimic, dar nimic bun pentru tara, sa jigniti, sa acuzati un om de cultura de talia Maestrului Tudor Gheorghe? Sa va fie rusine! Dar cum aveti obrazul gros, sigur nu va e!

Si acum ma adresez oamenilor de cultura! De ce nu va spuneti public punctul de vedere? De ce lasati pe toti ce nu fac nimic sa improaste cu noroi un adevarat om de cultura? Daca nu vom reactiona, cei doi vor crede ca au dreptate! M-as bucura sa vad cat mai multe reactii atunci cand apar nemernicii spuse public!”, a precizat Maria Grapini intr-un mesaj postat pe Facebook.

Atat Funeriu, cat si Caramitru l-au atacat pe Tudor Gheorghe pentru mesajele pe care acesta le-ar fi transmis in timpul spectacolului ”Degeaba 30“, care a fost difuzat de Televiziunea Romana, pe 26 ianuarie.

Iata mesajul fostului ministru al Educatiei, Daniel Funeriu:

”Bai Tudor Gheorghe, ia fii atent aici: cat ai fi fost tu de talentat in muzica si versuri! Primul meu coleg de banca, Cristian Herbei si alti 1000 de oameni nu au murit pentru ca tu sa-i dai cu zdranga zdranga la mandolina spunand ca a fost degeaba!

Bai talent: nu-ti e rusine la senectute sa spui ca e totuna sa iei, cand ai chef, avionul spre Paris, cu statul la coada 4 zile pentru 25 de l de benzina? Bai nenicule! E totuna sa vezi banane doar in filme americane sau sa cumperi la orice ora din zi sau noapte la colt de strada? Johnny Mandolina, e acelasi lucru sa stai iarna la 10°C sau sa te lafai in Bali? Nu ti-e rusine ca de la inaltimea talentului cu care te-a inzestrat Dumnezeu sa bagi minciuna ca “a fost degeaba” in mintea oamenior care au facut, prin sudoarea fruntii lor, tara asta sa stea la masa cu Germania, Franta si Spania in loc sa faca plecaciuni dictatorilor din Congo si Coreea de Nord?

Mizerabile rapsod: daca nu era omorat ca un vierme idolul tau, Ceausescu, eu si mii de ROMANI ca mine, care au luat calea pribegiei de tineri, ar fi murit fara sa-si revada fratii si parintii, si tu spui ca degeaba au trecut 30 de ani? Cine esti tu, ma, sa-ti permiti sa dai sentinte despre ce au realizat, in 30 de ani, romanii? Da, pentru tine degeaba!

Nu ai inteles ca lumea evolueaza si respira fericire, nu plenare PCR! N-o mai lungesc ca e degeaba cu tine, si iti spun atat: sa-ti fie rusine, canalie talentata! Sa-ti fie rusine nici macar pentru ca ti-ai batut joc de eforturile a 20 de milioane de oameni! Ci pentru ca, la batranete, ti-ai batut joc de ce-ai facut o viata intreaga, ti-ai batut joc de talentul unic pe care l-ai primit de la Natura, ti-ai batut joc de o tara si oamenii ei, pe care nu cred ca ai sa-i intelegi vreodata!”, a sarit Daniel Funeriu.

La randul sau, Andrei Caramitru, membru USR si fiul lui Ion Caramitru, l-a criticat dur pe muzician.

Mesajul lui Andrei Caramitru la adresa lui Tudor Gheorghe:

”Inteleg ca Tudor Gheorghe – un cantaret altfel foarte talentat – face propaganda pro-comunism si Ceausescu. Cica au trecut 30 de ani degeaba.

Stimate domn cu ghitara si mustata, uite cum sta treaba:
– e mai bine acum pentru ca avem ce manca
– e mai bine acum pentru ca nu e frig in case si e lumina pe strazi noaptea
– e mai bine acum pentru ca putem vizita si lucra in alte tari. Nu mai suntem inchisi ermetic aici ca intr-o puscarie
– e mai bine acum pentru ca suntem liberi sa vorbim si sa votam. Sa protestam daca vrem. Sa cerem politicienilor sa si faca ceva pentru noi.
– e mai bine acum pentru ca putem lucra la firme private si – daca nu ne convine – putem schimba locul de munca sau sa incepem o afacere. Nu suntem obligati sa lucram toata viata la uzina IMGB de exemplu sau la CAP-ul satesc
– e mai bine acum pentru ca putem asculta orice muzica, vedea orice film, citi orice carte. Nu doar ce ne da tatuca ca propaganda.

E mai bine si pentru tine domnule cu mustata si ghitara. Ca faci bani frumosi din spectacolele tale nu? Ai un fel de afacere a ta, care merge foarte bine. Si inteleg ca iti place sa mergi in vacante in strainatate. Multi ticalosi si ipocriti in tara asta…”, a scris si Caramitru pe Facebook.

In replica, Tudor Gheorghe a declarat pentru Adevarul ca, ”fiecare om are parerile lui. Te lauda multi si te injura putini”.

”Nici macar nu le resping, nu le iau in seama. Nu ma intereseaza prostiile pe care le debiteaza ba unul, ba altul. Nu ma ating. E asa de normal. Fiecare om are parerile lui. Te lauda multi si te injura putini. Daca nu exista nicio reactie mi se parea ciudat. Dar bravo lor! Eu cred in ce am facut si nu numai eu. O vorba frumoasa: cainii latra, caravana trece. Daca asta e limbajul lor, sa fie sanatosi. Eu sunt mai delicat“, a spus rapsodul, pentru Adevarul. (Gabriela Gaspar)

Leave a Reply