CCIA Timis a lansat proiectul european care vizeaza recalificarea a peste 300 de angajati din 40 de societati comerciale (P)

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in calitate de lider de proiect, Universitatea Politehnica Timisoara si S.C. Expert Consulting SRL, in calitate de parteneri, au lansat Proiectul “Resurse umane competitive pentru adaptarea la SNCDI in Regiunea Vest” (Cod proiect MySMIS: 127684), finantat prin Programul Operational Capital Uman, Axa Prioritara 3, “Locuri de munca pentru toti”.


Proiectul are o durata de 18 luni, urmand a se derula in perioada 19 decembrie 2019 – 18 iunie 2021, iar suma totala alocata pentru desfasurarea activitatilor este de 3.271.836,58 lei. Valoarea eligibila – 2.740.313,54 lei.

Este vorba despre un obiectiv pe care CCIAT si l-a asumat de mai bine de cinci ani, care are ca obiectiv dezvoltarea resurselor umane din regiunea vest, un obiectiv prioritar in proiectele noastre cu finantare europeana.

Pe lana partea de informare si promovare a cursurilor le oferim angajatilor. IMM-urile nu au fost inca selectare, acestea vor fi selectate in luna mai, va exista o intalnire cu mai multe IMM-uri din regiunea vest, noi vom informa atat anagajatii, cat si IMM-urile despre oportunitatile pe care noi le oferim pe proiect, si in masura in care sunt interesati pot participa la aceste intalniri”, a declarat Daiana Buzatu, manager de proiect (CCIAT).

De asemenea, directorul ITM Timis, Pavel Kasai, a anuntat ca institutia pe care o conduce va sprijini implementarea acestui proiect, intrucat Timisul se confrunta cu o acuta criza a fostei de munca.

Inspectoratul Teritorial de Munca Timis considera ca prin lansarea acestui proiect se va realiza si o stabilizare serioasa a fortei de munca, pentru ca acest proiect practic va pregati, va recalifica 326 de persoane, in 40 de firme vor fi consiliati toti angajatii pentru a-i repregati profesional, ceea ce este foarte bine venit pe piata muncii din Timis.

ITM Timis se confrunta cu o lipsa majora a fortei de munca si facem erforturi deosebite sa aducem muncitori din non UE. Este un proiect european de mare importanta pentru regiunea de vest”, a precizat Daiana Buzatu, in debutul conferintei de astazi, in cadrul careia s-a lansat acest proiect cu finantare europeana. (G.I.)

Leave a Reply