Targ de joburi la Timisoara, unde sunt asteptati si someri din Serbia. Camera de Comert Timis a organizat al doilea workshop din cadrul proiectului transfrontalier destinat pietei muncii (P)

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in calitate de partener, a organizat, ieri, 29 ianuarie, cel de-al doilea workshop tematic din cadrul Proiectului “Sa valorificam piata muncii din Banat prin nevoi realiste”, finantat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania – Serbia.


Seminarul a avut ca scop prezentarea situatiei actuale a pietei muncii din regiunea transfrontaliera si a rezultatelor obtinute din prelucrarea datelor colectate pe baza de chestionar de la institutii si agenti economici.

Analiza efectuata asupra pietei fortei de munca, punctele cheie, problemele sectorului public si privat privind piata fortei de munca au fost prezentate si supuse dezbaterii de catre reprezentanti ai Institutului pentru Dezvoltare Economica Teritoriala (InTER) din Zrenjianin.

La eveniment au participat reprezentanti ai grupului tinta, agenti economici, potentiali angajatori, membrii echipei de proiect, mass media. Totodata, au fost prezenti reprezentanti ai unor institutii publice locale care sustin implementarea proiectului, respectiv Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca si Inspectoratul Teritorial de Munca Timis.

“Prin acest proiect, se urmareste identificarea unui echilibru al pietei fortei de munca din zona transfrontaliera, urmarea ratei ridicate a somajului in Serbia si a lipsei acute de forta de munca din partea de vest a Romaniei. De aceea, proiectul se adreseaza somerilor si celor care intentioneaza sa isi deschida propria afacere, rezidentilor din regiunea transfrontaliera, dar si reprezentantilor autoritatilor publice, firmelor, organizatiilor care sprijina dezvoltarea afacerilor.

In cadrul proiectului, va fi elaborat un studiu privind piata fortei de munca din regiunea istorica Banat cu informatii despre legislatia specifica in vigoare, obiective, masuri, prioritati. De asemenea, 80 persoane din grupul tinta vor beneficia de sesiuni gratuite de training, vor putea participa la un targ de joburi la Timisoara si la o intalnire de tip B2B la Zrenianin”, a declarat Adrian Almasan, coordonator proiect CCIAT.

Proiectul se inscrie pe linia preocuparilor CCIA Timis privind gasirea de solutii viabile la criza acuta de personal cu care se confrunta piaţa locala a muncii. (I.P.)

Nota: Informatii suplimentare la tel. 0372/185285, e-mail: ccoroian@cciat.ro, Cristina Coroian – expert PR in proiect / CCIAT.

 

Leave a Reply