Trei ofiteri si un agent de la IPJ Timis, acuzati de fraudarea licitatiei privind inlocuirea usilor de la Centrul de Retinere si Arestare Preventiva

Fost ofiter de informatii, comisarul Dan Vasile continua seria dezvaluirilor din spatele usilor inchise ale Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, facand acuzatii grave la adresa fostilor sai sefi.


Vigilentul politistul a ales sa scoata la lumina anumite nereguli din sistem, pe care le plaseaza in zona coruptiei, dupa ce, anul trecut, a fost dat afara din politie, sub pretextul ca nu si-ar fi definitivat studiile necesare pentru a putea imbraca uniforma de ofiter.

Daca, pana acum, acuzatiile sale s-au indreptat impotriva actualilor sefi ai inspectoratului, zilele trecute a revenit pe Facebook cu un text acuzator la adresa fostului inspector sef al IPJ Timis si fost adjunct al sefului IGPR, generalul in rezerva Ioan Mirescu.

Plecand de la tentativa de sinucidere a unui detinut din arestul CRAP Timis, Dan Vasile anunta ca a facut o investigatie personala, a “sapat”, si a avut surpriza sa descopere o afacere necurata, care a fost girata de trei ofiteri si de un agent, sub coordonarea fostului inspector sef, chestorul Ioan Mirescu.

“Ajung la modernizarea arestului facut in 2017, pe vremea chestorului Mirescu Ioan (foto) fostul sef al IPJ Timis si aflu ca toate usile masive de metal, de pe vremea militiei, au fost schimbate cu altele cu o firma impusa cu dedicatie de catre chestorul Mirescu Ioan, o firma infiintata cu exact o saptamana inainte de documentatia licitatiei, patron fiind un cetatean francez.

Usile noi au fost confectionate pe loc pe holurile arestului din IPJ Timis din tabla subtire, avand un mecanism de inchidere formal facut din corniere iar incuietorile sunt de tip yala din comert ce costa 15 lei bucata. Mecanisul aberant de inchidere este ascuns intre cele doua foi de tabla subtiri si sunt prinse cu suruburi autofiletante pentru metal.

Am facut o evaluare sumara si am constatat ca de fapt usa astfel modenizata nu costa mai mult de 1.000-1.500 lei, iar aceste usi au fost cumparate de catre IPJ Timis cu cateva mii de euro bucata!

Astfel, au fost cumparate cateva zeci de usi din tabla pentru “modernizarea” arestul IPJ Timis, banii fiind impartiti frateste intre smenarii combinatiei.

Cine a facut parte din comisia de receptie a lucrarii? Glisici Dana, actuala sefa a Serviciului Criminalistic (fost sef la Serviciul Logistic), Tatar Traian, actualul sef de cabinet al IPJ Timis (fost sef la Arest) si Stoicanescu Dan,  adjunct al IPJ Timis.

Cine de fapt a semnat receptia lucrarii? Un agent de politie, Bustan Viorel, ce a iesit imediat la pensie dupa frauda cu usile de tabla, probabil singurul ce va merge la puscarie pentru combinatia extrem de profitabila a hotilor.

Ce pregatire avea agentul de politie sa receptioneze lucrarea domnilor sefi de servicii? Cum a fost cu imparteala banilor, stimati colegi?

Fara indoiala, usile nu corespund conform cerintelor licitatiei fraudate, situatie cunoscuta de toata lumea.

Nu a existat nicio garantie a lucrarii, usile incepand sa se strice din prima saptamana, iar firma care a fost folosita pentru frauda a fost imediat lichidata.
Lucrarile de reparatii dupa receptie au fost facute ilegal de catre lacatusul unitatii sau chiar de catre mecanicii auto ai IPJ Timis chiar daca exista un contract de garantie”, a dezvaluit fostul ofiter de informatii.

Pentru a-si sustine acuzatiile, a si prezentat cererea de oferta a IPJ Timis, respectiv achizitionarea a 21 de usi din material compozit, antivandalism si care sa reziste la incendiu minim 30 de minute.

Sefa Serviciului Logistic de la acea vreme, subcomisarul Daniela Glisici, cere furnizorului ca usile sa fie livrate si montate pana cel tarziu 20.12.2017, plata urmand sa se faca in maximum 30 de zile de la receptionarea produselor.

Acuzat ca ar fi supervizat afacerea schimbarii usilor de la Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Timis, generalul in rezerva Ioan Mirescu, consilier al directorului Aeroportului International Timisoara, Daniel Idolu, ne-a oferit un raspuns scurt la intrebarile despre aceasta problema.

“Sunt plecat in concediu si nu cunosc subiectul indeajuns. Oricine poate face sesizari cu scopul de a fi verificate, asa ca nu am de ce sa nu fiu de acord. Daca sunt calomnii, este vorba despre caracter, pe care unii nu-l au, si nu vreau sa intru in astfel de povesti”. (G.I.)
2 thoughts on “Trei ofiteri si un agent de la IPJ Timis, acuzati de fraudarea licitatiei privind inlocuirea usilor de la Centrul de Retinere si Arestare Preventiva

  1. Vasile, dacă chiar STII cate ceva, asumă-ți si sesizează. SCRIE CE ȘTII, nu aici. Fă-o la procuror. Sau aștepți ca cineva să se sesizeze din oficiu?!

  2. Au fost mici probleme cu sistemul de deschidere al ușilor din cauza curentului de pe holuri personalul făcea des conjunctivita și scanerul de retina dădea erori dar firma foarte serioasa a găsit soluție și a schimbat sistemul cu cititor de amprente! Apoi deținuții au vandalizat vizoarele iar microfoanele din tocurile ușilor erau inutile din cauza domnilor Guță și Salam!

Leave a Reply