Excluderea din PMP Timis a medicului Georgeta Rus, inainte de revendicarea mandatului de consilier judetean, considerata ilegala de catre judecatorii Curtii de Apel Timisoara

Scandalul politic care mocneste, de un an si jumatate, in interiorul filialei PMP Timis, dupa excluderea din partid a Georgetei Rus (foto), este pe cale sa fie transat de instantele de judecata.


Recent, Curtea de Apel Timisoara a decis sa admita recursul reclamantei impotriva sentinte civile a Tribunalului Timis, favorabila PMP, si sa trimisa dosarul spre rejudecare la instanta de fond.

“Admite recursul formulat de reclamanta recurenta Rus Georgeta Aurelia impotriva sentintei civile nr. 719/29.05.2019, pronuntata de Tribunalul Timis in dosar nr. 333/30/2019, in contradictoriu cu paratii intimati Organizatia Partidului Miscarea Populara Filiala Timis si Partidul Miscarea Populara. Caseaza sentinta civila nr. 719/29.05.2019, pronuntata de Tribunalul Timis in dosar nr. 333/30/2019, si dispune trimiterea cauzei spre rejudecare la Tribunalul Timis”, se mentioneaza in Hotararea 4/2020 a Curtii de Apel Timisoara.

In cazul in care Tribunalul Timis va anula actul administrativ de excludere din partid a Georgetei Rus, atunci este posibil ca PMP sa-si trimita in Consiliul Judetean Timis al doilea consilier, pe locul ramas liber dupa demisia Roxanei Iliescu.

Reamintim ca Georgeta Rus ar fi trebuit sa preia mandatul de consilier judetean, fiind pe locul trei pe lista candidatilor de la alegerile din 2016, insa n-a mai apucat sa-si revendice locul, intrucat a fost adata afara din partid de presedintele filialei, Cornel Samartinean (foto).

Pretextul excluderii din PMP Timis a fost neplata cotizatiei, insa, dupa cum spune Georgeta Rus, conducerea filialei a dorit sa trimita in CJT, pe locul ramas vacant, candidatul aflat pe locul 11, pe lista cu care PMP s-a prezentat la alegerile din 2016.

“Nu conteaza cat va dura acest proces, dar daca nu mi se face dreptate in Romania, voi merge pana la CEDO, pentru a demonstra ca mi s-a facut o nedreptate.

Acest domn, Samartinean, are impresia ca si-a cumparat partid, intrucat a luat decizii absolut discretionare impotriva persoanelor incomode.

Un coleg a fost exclus din partid doar pentru ca a dat like la o fotografie cu Roxana Iliescu. Nu este posibil asa ceva! Foarte multi oameni valorosi din organizatie au plecat din cauza sa. Nu cer nimic altceva, decat ceea ce mi se cuvine. Chiar daca mandatul de consilier judetean n-o sa mai fie valabil, voi cere daune morale, intrucat s-a incalcat legislatia electorala”, ne-a declarat Georgeta Rus.

Pe de alta parte, deputatul Cornel Samartinean, liderul PMP Timis, spune ca in momentul in care s-a votat sanctionarea Georgetei Rus, s-a tinut cont si de dorinta sa, transmisa printr-un mesaj postat pe Facebook.

“Ar trebui sa fiu cea mai grabita sa ii iau locul in Consiliul Judetean Timis. Ii indemn pe cei care isi bat capul acum cum sa ma sunteze, ca sa urce ei in aceasta functie, sa stea linistiti. Eu nu merg pe functia de consilier judetean, am promis celor mai dragi persoane din viata mea ca nu voi face asta. Efemerele functii politice le las altora, care nu au o viata asa implinita ca a mea, ca mi-e mila de ei cat se agita”, este mesajul Georgetei Rus, postat pe Facebook dupa demisia Roxanei Iliescu. (Mara Ion)

Leave a Reply