Activitatile desfasurate de detinutii minori de la Centrul Educativ Buzias, in 2019, radiografiate in cadrul sedintei de bilant

Activitatea Centrului Educativ Buzias din anul 2019 a fost prezentata succint, astazi, cu prilejul sedintei de bilant, de directoarea unitatii, comisarul sef de politie penitenciara Delia Borza


La eveniment, alaturi de personalul institutiei, a participat un reprezentant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, reprezentanti ai institutiilor locale si judetene, precum si parteneri din societatea civila, cu care centru a dezvoltat proiecte de colaborare.

In cadrul sedintei de bilant a fost prezentat un raport cu principalele activitati derulate pe parcursul anului 2019 de catre serviciile si compartimentele institutiei, precum si obiectivele propuse pentru anul 2020.

“Scopul centrului educativ este acela de a asigura, in primul rand, educatia si asistenta persoanelor custodiate (minori/minore, tineri/tinere), in vederea reintegrarii sociale. Astfel, prin modul in care este organizat centrul, permite persoanelor internate  sa desfasoare activitati atat in mediul inchis, in interiorul institutiei, cat si intr-unul deschis, in comunitate, alaturi de tineri de aceeasi varsta, asigurandu-li-se astfel o reintegrare treptata in societate”, a precizat directoarea centrului.

Detalii privind activitatea desfasurata in Centrul Educativ Buzias se regasesc in Raportul anual de activitate, disponibil la www.anp.gov.ro. (I.P.)

Leave a Reply