Revendicari ale elevilor de la Liceului Teoretic “Nikolaus Lenau” Timisoara, sustinute in fata consiliului local de urmasii a doi jurnalisti

Revendicarile elevilor din sistemul de invatamant timisea au ajuns, astazi, si in Consiliul Local Timisoara, unde doi reprezentanti ai Liceului Teoretic Nikolaus Lenau au venit pentru a transmite alesilor locali ca au nevoie de liniste pentru a putea invata si de mai multa libertate de miscare in pauzele dintre ore.


Elevii care si-au facut curaj sa vina la intalnirea cu primarul orasului si cu consilierii locali au in gena “microbul” dezbaterii publice, in conditiile in care amandoi sunt copii de fosti sau actuali jurnalisti.

Este vorba despre Andrei Toanca, fiul fostului jurnalist Radu Toanca, care a migrat catre politica, si Oana Crisan, fiica jurnalistului Ioan Crisan, secretar de redactie la cotidianul Renasterea banateana.

In timp ce Andrei Toanca a atras atentia ca lucrarile la fatada cladirii liceului, de pe strada Gheorghe Lazar, dureaza din 2014, spre inconfortul elevilor care sunt nevoiti sa invete intr-o atmosfera de santier, Oana Crisan a cerut mai multa libertate in pauzele scolare, pentru ca elevii sa poata parasi incinta scolii, sa iasa la lumina soarelui, intrucat zona ultracentrala a Timisoarei este sigura si nu poate constitui un pericol pentru elevi.

“Nu putem sa facem ce vreti voi, dragi elevi. Ar fi spre raul vostru si al celor ce vor veni dupa voi, daca am proceda astfel”, le-a taiat elanul revendicativprimarul Nicolae Robu, care a fost sustinut de consilierii Simion Mosiu si Sorin Ionescu.

Ba mai mult, directorului Colegiului Nationala Banatean a punctat faptul ca si-ar dori sa aiba schele si pe cladirea liceului pe care-l conduce, facand aluzie la sansa ca directiunea Liceului Lenau sa beneficieze de fonduri pentru renovare.

Reamintim ca in urma cu doua saptamani, o petitie semnata de peste 1000 de elevi majori din Timis a fost predata conducerii Inspectoratului Scolar Judetean, semnatarii sustinandu-si dreptul de a parasi scoala in orice situatie, asumandu-si responsabilitatea pentru activitatile din afara perimetrului scolii, totodata anuntand ca sunt de acord ca absenta de la orele de curs sa fie marcata de catre profesori in catalog. (Gabriela Gaspar)

Sursa foto: expressdebanat

Leave a Reply