Inca o pensionare timpurie la DIICOT Timisoara! VEZI cine este procurorul care si-a pus roba in cui, dupa Mihai Sandor si Sandu Antonio

Imediat dupa eliminarea pensiilor speciale, mai multi judecatori si procurori din tara au renuntat la roba de magistrat, ceea ce inseamna ca vor beneficia de vechile prevederi ale legii abrogate de Camera Deputatilor in data de 28 ianuarie.


Dupa ce, joi, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea din functie, prin pensionare, a unei judecatoare de la Curtea de Apel Targu Mures, vineri, 31 ianuarie, seful statului a semnat nu mai putin de 12 decrete privind pensionarea unor magistrati.

Printre procurorii care au decis sa iasa din sistem, intempestiv, se aflat si Mircea Ioan Andres, fostul sef al DIICOT Timisoara, care a intrat in categoria pensionarilor de lux incepand cu data de 1 februarie 2020.

Plecarea procurorului Mircea Andres, care poate fi considerata o pierdere profesionala pentru DIICOT Timisoara, are loc la putin timp dupa ce au iesit din sistem alti doi colegi de-ai sai, respectiv Mihai Sandor si Sandu Antonio.

Totusi, efectivul de procurori al parchetului antimafia timisorean se regrupeaza din mers, primul magistrat delegat de CSM sa treaca DIICOT, pe o perioada de sase luni, fiind Viorica Flucsa, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, in ciuda rolului controversat “jucat” in dosarul de coruptie al fostilor sefi de la IPJ Timis, in care a fost audiata de DNA in calitate de martor…

Reamintim ca, in continuare, la conducerea DIICOT Timisoara se afla procurorul Alex Florenta, al carui mandat a fost prelungit de CSM la sfarsitul lunii august 2019. (G.I.)

Leave a Reply