EXCLUSIV. O judecatoare din Timisoara a sesizat Inspectia Judiciara cu privire la protestele colegilor fata de eliminarea pensiilor speciale

Protestele magistratilor si grefierilor de la Judecatoria Timisoara, fata de eliminarea pensiilor speciale, au ajuns in atentia Inspectiei Judiciare, in urma unei sesizari depusa de judecatoarea Monica Ioana Ciocsirescu.


Prin intermediul acestei reclamatii inedite, inspectorii judiciari din cadrul  CSM sunt atentionati asupra faptului ca, la Judecatoria Timisoara, celeritatea actului de justitie lasa de dorit, ca justitiabilii sunt tinuti la usile inchise ale salilor de judecata, ca se prefigureaza depasirea termenelor rezonabile de solutionare a dosarelor, in conditiile in care magistratii si-au suspendat activitatea pana la rezolvarea problemei cu pensiile speciale.

“Monica Ciocsirescu este singurul judecator din cei 50 de la Judecatoria Timisoara care intra in sala conform programarii. Nu si-a suspendat nicio sedinta, spre deosebire de ceilalti colegi, care, pana in prezent, au judecat doar cauzele urgente cu masuri preventive si arestati. Completul doamnei Ciocsirescu este singurul care nu tine cont de protestele anuntate de conducerea Curtii de Apel Timisoara”, ne-a dezvaluit un magistrat de la Judecatoria Timisoara.

Numita in functia de magistrat in iunie 2000, printr-un decret semnat de presedintele Emil Constantinescu, judecatoarea Monica Ciocsirescu a mai avut tangente cu Inspectia Judiciara, in aprilie 2010, cand a fost cercetata disciplinar pentru ca si-a certat grefiera, chiar in sala de judecata.

“Dupa sedinta anterioara m-am imbolnavit si mi-am luat concediu de odihna. Cine te baga in sala, in calitate de grefier? Mi-a albit parul facand justitie, ca sa isi bata toti joc de munca mea. Nu este posibil asa ceva si de ceea ce noi reprezentam cevga aici”, a tipat judecatoarea.

In raportul Inspectiei Judiciare se consemneaza explicatia judecatoarei, care a spus ca iesirea nervoasa a fost o reactie la tratamentul discriminatoriu si lipsit de respect la care a fost supusa de conducerea instantei”. (G.I.)

Leave a Reply