Camera de Diplomatie Comerciala cu Republica Serbia si-a deschis portile, oficial, la Timisoara. Un om de afaceri sarb, in staff-ul noii organizatii

Deschiderea oficiala a Camerei de Diplomatie Comerciala cu Republica Serbia a polarizat interesul oficialitatilor din Timis, care au onorat cu prezenta evenimentul select gazduit de Palatul Episcopal Ortodox Sarb din Timisoara.


”Va felicit pentru infiintarea Camerei de Diplomatie Comerciala cu Republica Serbia, care va actiona in cadrul Uniunii Camerelor de Comert Bilaterale din Romania si va contribui la dezvoltarea relatiilor economice dintre Romania si tarile partenere. Relatia cu Serbia are o importanta deosebita pentru Romania, iar Camera de Diplomatie Comerciala va da un nou impuls relatiilor de prietenie dintre cele doua tari”, a spus prefectul Liliana Onet, in timp ce presedintele Consiliului Judetean, Calin Dobra, a avut un discurs mai putin oficial, intrucat se adreseaza prietenilor, dupa cum a mentionat edilul.

“Ma bucura aceasta initiativa de a deschide Camera de Diplomatie Comerciala cu Republica Serbia la Timisoara si va felicit. Orice demers de colaborare dintre Romania si Serbia, indiferent in ce domeniu ar fi, reprezinta un fapt binevenit pentru ambele tari vecine si prietene”.

Oportunitatile de colaborare dintre oamenii de afaceri romani si sarbi, deschise odata cu aparitia acestei organizatii, au fost intrevazute si de consulul general al Serbiei la Timisoara, Vladan Tadici.

”In ultimii ani ne-am focusat pe colaborarea economica. Toate initiativele de stat sau particulare au un sprijin deosebit din partea Consulatului Serbiei. Deschiderea Camerei de Diplomatie Comerciala va contribui foarte mult la dezvoltarea relatiilor economice dintre Romania si Serbia. Va felicit si va urez mult succes in activitate”.

Presedintele Camerei de Diplomatia Comerciala cu Republica Serbia este Marina Rodica Mosulea, iar cei patru vicepresedinti sunt Cosmin Popescu, Carmen Rusmir, Mladen Galovic si Alexandru Dinu.

Desi nu a fost prezent la eveniment, presedintele executiv al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara, Florica Chirita, ne-a declarat ca aparitia unei entitati economice sau diplomatice, camerale sau de alta natura, care-si propune sa promoveze relatiile cu Republica Serbia este fapt benefic pentru Timisoara. “In acest domeniu nu exista concurenta!”, a tinut sa puncteze presedinta CCIA Timis, in conditiile in care organizatia camerala pe care o conduce deruleaza proiecte tranfrontaliere de milioane de euro cu parteneri din Serbia.

Activitatea noii structuri camerale isi propune sa promoveze relatiile economice si comerciale dintre Romania si Serbia, precum si colaborarea in domenii ca turismul, agricultura, cercetarea stiintifica, sanatatea, telecomunicatiile, proprietatea intelectuala si protectia consumatorilor etc. (G.I.)

Foto: Costi DUMA

Leave a Reply