Excludere din magistratura! O judecatoare din Timis a pierdut procesul cu Inspectia Judiciara, dupa un raport devastator intocmit de echipa de control a inspectorului-sef Lucian Netejoru

Decizie extrem de dura pronuntata de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii fata de un magistrat din Timis.


Mihaela Lazau, judecator la Judecatoria Sannicolau Mare, a fost vizata de o actiune disciplinara a Inspectiei Judiciare, inspectorii lui Lucian netejoru acuzand-o de incalcarea art. 99, lit. c), h) si t) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Este vorba despre exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, daca fapta nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni, nerespectarea dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cauzelor cu celeritate, dar si atitudini nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, avocati, inspectori judiciari, experti, martori, justitiabili ori reprezentanti ai altor institutii.

Dupa aproape doia ani de la trimiterea in judecata la CSM, Mihaela Lazau a aflat verdictul final.

“Admite actiunile disciplinare conexe formulate de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Lazau Mihaela – judecator in cadrul Judecatoriei Sannicolau Mare. In baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Lazau Mihaela – judecator in cadrul Judecatoriei Sannicolau Mare, sanctiunea disciplinara constand in excluderea din magistratura”, este solutia pronuntata de judecatori in dosarul 13/J/2018.

Decizia nu este definitiva, ci magistratul banatean are drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. (Vlad Enciu)

Leave a Reply