Protest final! Presedinta si vicepresedintii Curtii de Apel Timisoara au cerut eliberarea din functiile de judecatori, prin pensionare

Toti judecatorii din conducerea Curtii de Apel Timisoara au decis sa ceara eliberararea din functiile de judecatori, prin pensionare, ca o consecinta a eliminarii pensiilor speciale.


Dupa adoptarea mai multor forme de protest, ultima fiind intreruperea zilnica a sedintelor de judecata, cate 30 de minute, presedinta Erica Nistor (foto), dar si vicepresedintii Marian Bratis (foto) si Pusa Parvulescu au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii sa le aprobe iesirea la pensie.

Cererile magistratilor timisoreni vor fi discutate, astazi, in sedinta Sectiei pentru judecatori din cadrul CSM, alaturi de alte 16 cereri similare, printre care cea a Cristinei Tarcea, fosta sefa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, si a Lianei-Gabriela Gheorghiu, presedinta Sectiei I civile a Curtii de Apel Targu-Mures, si a Mariei Cotorlan si a Luminitei-Simona Beg, judecatori la Tribunalul Caras-Severin.

Asociatiile magistratilor au atras atentia, imediat dupa adoptarea proiectului de desfiintare a pensiilor de serviciu pentru procurori si judecatori, ca va urma un val de pensionari din magistratura.

Proiectul a fost criticat dur de catre magistrati, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie a sesizat Curtea Constitutionala. (G.I.)

Leave a Reply