ADMITEREA in magistratura. Candidati din Timis, in faza finala a examenului care deschide calea catre roba de judecator sau de procuror

In timp ce zeci de judecatori si procurori din magistratura timiseana se pregatesc sa renunte la roba, prin pensionare, ca riposta la eliminarii pensiilor speciale, alte zeci de tineri absolventi ai facultatilor de Drept se pregatesc sa intre in sistem.


Un schimb de generatii girat Consiliul Superior al Magistraturii, prin intermediul Institutului National al Magistraturii, unde, in aceasta perioada, se desfasoara ultima etapa a examenului de admitere, sesiunea septembrie 2019 – februarie 2020.

Sunt scoase la concurs 300 locuri de auditori de justitie, din care  200 sunt alocate pentru ocuparea funcţiei de judecator si 100 pentru ocuparea functiei de procuror, precum si 7 posturi vacante de personal de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor.

Taxa de participare la concurs a fost de 650 de lei si s-a achitat la casieria tribunalului sau a parchetului unde s-a facut inscrierea.

Dupa testul grila de verificare a cunostintelor si proba scrisa, la drept penal si si drept procesual penal si drept civil si drept procesual civil, in aceste zile este programata proba interviului, la care participa candidatii care au fost nbotati cu cel putin nota 5 la fiecare materie si, in final, au cel putin media 6. Initial, printre cei 373 de candidati din toata tara s-au aflat si 17 aspiranti la roba de judecator sau de procuror din Timis.

In urma probelor sustinute pana acum, la faza de interviu, la care trebuie sa obtina cel putin nota 7 pentru a fi declarati admisi, au ajuns doar 11 candidati. Este vorba despre Sena Birgean, care, in 14 februarie, va deschide lista audierilor candidatilor din Timis, fiind urmata, pana in 23 februarie, de Bogdan Ciorogariu, Adrian Diblaru, Alexandru Iovan, Raul Morariu, Marilena Lapadat, Cristina Olaeriu, Roxana Povaliceanu, Razvan Stanciu, Dyana Stroescu si Daniel Ursulescu.

Rezultatele finale vor fi afisate in data de 28 februarie. (G.I.)

Leave a Reply