PREMIERA. Unui ofiter de la Antidrog i-a fost retrasa legitimatia, fiind acuzat de legaturi cu lumea interlopa. “Nu tolerez ca politistii sa fraternizeze cu infractorii!”, a rabufnit ministrul Marcel Vela

Un comisar de politie, suspectat de legaturi primejdioase cu un clan de interlopi din Romania, a ramas fara legitimatie si, implicit, fara acces la informatiile clasificate din sistem, totodata fiind sesizat si Parchetul General.


Anuntul a fost facut de ministrul Marcel Vela, astazi, intr-o conferinta de presa, acesta fiind primul caz de politist aflat in legatura cu interlopii, sanctionat pe linie profesionala, dupa ce, la inceputul lunii decembrie 2019, ministrul de Interne a avertizat ca va declansa o campanie sustinuta pentru descoperirea si eliminarea din sistem a “sifoanelor” lumii interlope.

”Vreau sa fiu foarte clar. Nu tolerez asemenea comportamente. Nu accept ca cei care trebuie sa actioneze impotriva criminalitatii, sa elimine infractionalitatea, sa fraternizeze cu infractorii.

Tocmai pentru ca de la inceputul mandatului meu mi-au fost semnalate mai multe astfel de cazuri, am dispus initierea demersurilor pentru operationalizarea unei linii telefonice de contact aici, la MAI, prin care cetatenii sa semnaleze astfel de situatii. Mizez pe atitudinea civica a cetatenilor. Stiu ca doar impreuna cu ei, cu cetatenii, putem face curatenie in institutiile publice”, a spus ministrul Marcel Vela.

Pentru a-si intari spusele, Marcel Vela a prezentat un scurt video cu informatii si fotografii despre legaturile comisarului Badea Robert Cristian, de la Brigada Antidrog, cu gruparea de interlopi condusa de Rufolf Costea, zis Catalin Chiroiu, si Sergiu Spoitoru, zis Sergiu Luptatorul.

Principalele activitati infractionale ale gruparii constau in vanzarea de cocaina in cluburile de lux din Capitala. Furnizorul drogurilor este Marian Cristian Bejan, un apropiat al politistului Badea Cristian.

Sub pretextul ca asigura paza cluburilor in timpul liber, ofiterul de politie le asigura protectia dealerilor de droguri. Totodata, politistul le asigura protectia, oferind informatii cu privire la modul de actiune al politiei si date din anchetele penale.

Ofiterul avea legaturi stranse cu judecatori si procurori, astdel incat gruparea condusa de Chiroiu si Sergiu Luptatorul a capatat o aura de imunitate in fata legii. (V.E.)

Leave a Reply