Cine este doctorita care l-a trimis in arest pe celebrul chirurg Mircea Beuran? Tanara in varsta de 33 de ani a oferit procurorilor DNA dovezi privind “vanzarea-cumpararea” posturilor in mediul universitar

Dupa socanta retinere si, ulterior, plasare in arest la domiciliu a lui Mircea Beuran, au aparut si primele informatii despre doctorita care-l poate trimite dupa gratii pe celebrul chirurg bucurestean.


Este vorba despre Carmen Haiducu, 33 de ani, medic la Spitalul Floreasca, care a facut parte din echipa profesorului Mircea Beuran, la sectia de Chirurgie Generala.

Dupa ce a sustinut si promovat examenul de medic specialist, dr. Carmen Haiducu i-a cerut sprijinul medicului sau supervizor, profesorul Mircea Beuran, pentru a fi sustinuta in ocuparea unui post de asistent universitar la Facultatea de Medicina a Universitatii “Carol Davila” din Capitala.

Denuntatoarea sustine ca a predat procurorilor inregistrari care ar proba luarea de mita de catre Beuran pentru scoaterea la concurs a postului.

”Este o ancheta in curs si procurorii DNA au toate informatiile necesare”, a spus Carmen Haiducu. Mai mult de atat, Carmen Haiducu a raspuns „absolut” atunci cand a fost intrebata daca are inregistrari cu medicul Beuran.

Aceste informatii sunt sustinute si de anchetatorii DNA, care arata ca detin interceptari potrivit carora Beuran s-ar „preta” la comiterea unor noi fapte de coruptei, aceasta fiind un motiv esential pentru care Directia a cerut instantei de judecata arestarea preventiva a medicului.

„Se va observa ca inculpatul este o persoana deosebit de influenta in domeniul medical si universitar si, drept urmare, isi poate exercita aceasta influenta asupra diferitelor persoane care au cunostinta despre savarsirea faptelor sau care sunt implicate in savarsirea acestora.

Masura arestarii preventive se impune si in vederea prevenirii savarsirii unei alte infractiuni de catre inculpat, date fiind functiile pe care le detine, persoana inculpatului fiind pretabila, astfel cum rezulta si din interceptari, la savarsirea unor noi fapte de coruptie”, se arata in referatul tranmis de anchetatorii DNA Tribunalului Bucuresti.

„Se va observa si gravitatea faptei savarsite, constand in „vanzarea” unui post de asistent universitar de catre insusi cel care conduce Departamentului 10 Chirurgie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” si care ar fi trebuit sa aiba, mai mult decat oricine, criterii care privesc exclusiv performanta, iar nu „vanzarea-cumpararea”, contra unor sume de bani, a posturilor in mediul universitar (si, lato sensu, in domeniul medical)”, se mai arata in documentul citat.

Anchetatorii mai noteaza ca fapta lui Beuran este „de natura a compromite prestigiul, autoritatea, credibilitatea sistemului medical si universitar, precum si corectitudinea, cinstea functionarilor care-si desfasoara activitatea in cadrul acestora, indeplinind functiile incredintate”.

„In acest sens, trebuie socotite realitatile sociale, ordinea publica trebuind a fi inteleasa si ca reactie a cetatenilor in raport de comiterea faptelor de natura penala, sentimentul de insecuritate creat in randul opiniei publice ca justitia, cei care concureaza la infaptuirea ei, nu actioneaza indeajuns impotriva infractionalitatii, sanctionand prompt si eficient mai ales faptele de coruptie, recrudescente in societatea romaneasca, din categoria carora face parte si cea imputata inculpatului”, mai arata procurorii DNA. (V.E.)

2 thoughts on “Cine este doctorita care l-a trimis in arest pe celebrul chirurg Mircea Beuran? Tanara in varsta de 33 de ani a oferit procurorilor DNA dovezi privind “vanzarea-cumpararea” posturilor in mediul universitar

  1. Daca aceasta jigodie nu va intra si ea la zdup pentru dare de mita,este clar ca a fost mana politiei politice!

  2. Coruptia e mare, in toate domeniile, din pacate. Chiar de va fi pedepsit Beuran, coruptia va ramane in acest stat corupt.

Leave a Reply