Medicul Mircea Beuran, in arest la domiciliu in dosarul in care procurorii DNA l-au acuzat ca a luat o spaga de 10.000 euro

Mircea Beuran a fost retinut in urma cu o zi si vineri a fost dus in fata judecatorilor Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Judecatorii au decis ca medicul poate fi cercetat in arest la domiciliu. Decizia poate fi contestata la instanta superioara.


Conform unui comunicat de presa al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Mirceea Beuran a fost retinut pentru ca ar fi luat mita in perioada in care era presedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, sef al Disciplinei Chirurgie Generala, conducator de Doctorat si profesor universitar chirurgie generala in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti.

„In data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, a acceptat si primit de la o persoana, medic intr-o unitate spitaliceasca din Bucuresti (martor in cauza), suma de 10.000 euro, in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle sale de serviciu. Concret, inculpatul a primit banii respectivi atat pentru a propune in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar in specialitatea chirurgie generala, pe o perioada determinata, cat si pentru a asigura castigarea acestui concurs de catre martor”, se mentioneaza in comunicatului de presa.

Femeia care l-a denuntat in urma cu circa o luna, avand chiar si o inregistrare audio care-i confirma denuntul, ar fi tot medic-chirurg, aflata in subordinea medicului Beuran la Spitalul Floreasca.

Banii ar fi fost dati intr-o singura transa, cash, iar femeia respectiva ar fi facut chiar un credit pentru asta. Ar exista si un intermediar intre cei doi, un profesor de la Universitatea Carol-Davila. Femeia spune ca denuntul a fost depus abia acum, desi banii au fost platiti in 2018, pentru ca a tot sperat ca postul va fi scos la concurs, ceea ce nu s-a intamplat pana in prezent. (G.I.)

Leave a Reply