Bancomate aruncate in aer in Timis si Arad! Hotii au vopsit cu spray camerele video si au reusit sa fuga cu peste 400.000 de lei

Alerta maxima pentru politistii din vestul tarii, in continuare, dupa ce doua bancomate din Timis si Arad au fost aruncate in aer, in noaptea de joi spre vineri.


Indivizii au reusit sa scape, iar singurele indicii descoperite de politisti, pana in prezent, sunt urmatoarele: ar fi vorba despre doua persoane, care aveau fetele acoperite si care au folosit o masina de teren de culoare inchisa.

Nu este exclus sa vorbim despre aceiasi autori, in ambele cazuri, desi distanta dintre cele doua bancomate este de peste 80 de kilometri. De la Arad au reusit sa fure 300.000 de lei, iar in Timis prejudiciul nu a fost deocamdata stabilit, insa bancomatul fusese alimentat de curand cu peste 100.000 de lei.

Primul atac a fost dat la Arad, la ora 3,16, cand in cartierul respectiv s-a auzit un zgomot puternic. Jaful nu a durat mai mult de doua minute, iar talharii au vopsit cu spray camerele de supraveghere, ca sa nu fie filmati. Paznicul unui teren de fotbal din apropiere a iesit imediat ce-a auzit bubuitura.

Zgomotele i-au trezit si pe cei care locuiesc in zona, pentru ca geamurile bancii au fost sparte si bancomatul aruncat in strada. Indivizii au incercat sa isi acopere toate urmele.

Nici nu se pornise bine ancheta in primul caz, ca, dupa aproximativ o ora de la primul atac, un alt bancomat a fost aruncat in aer, de aceasta data in localitatea Belint, din Timis. La peste 80 de kilometri de prima lovitura.

Bancomatul fusese alimentat de curand, iar hotii au reusit sa ia toate casetele cu bani. Politistii verifica daca cele doua spargeri au aceiasi autori.

In Timis este al doilea caz de bancomat aruncat in aer din ultimul an, insa in primul caz autorii au fost prinsi, in timp ce la Arad este vorba despre al patrulea caz, hotii fiind capturati doar intr-un singur dosar.

La inceputul saptamanii, si in Sinaia a fost aruncat in aer bancomatul de la parterul unui hotel, aflat la doi pasi de castelul Peles. (V.E.)

Leave a Reply