PE SURSE. Cine sunt noii sefi ai Curtii de Apel Timisoara, dupa ce judecatorii din fosta conducere s-au pensionat in aceeasi zi

Plecarea din sistem a judecatorilor din conducerea Curtii de Apel Timisoara, care s-au revoltat dupa taierea pensiilor speciale si au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii eliberarea din functii, prin pensionare, desi ar mai fi avut mandate pana in ianuarie 2021, a determinat Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul instantei banatene sa se intruneasca de urgenta si sa aleaga alti sefi.


Potrivit informatiilor aflate pe surse de Impact Press, noua echipa de conducere a Curtii de Apel Timisoara, votata in sedinta de joi, 13 februarie, este formata din Ramona Iotcovici (foto), sefa Sectiei II Civila, care va prelua functia de presedinte, secondata de noii vicepresedinti Radu Herciu si Corina Balcu.

Cei trei magistrati vor asigura conducerea Curtii de Apel Timisoara, cu delegatie, timp de sase luni, pana la organizarea unui concurs. Ramona Iotcovici este licentiata a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Babes-Bolyai si face parte din grupul absolventilor de elita ai Colegiului National Banatean din Timisoara.

Tot, joi, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii “a luat act de renuntarea la cererea de eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei Gavrilescu Maria-Ofelia, judecator la Curtea de Apel Timisoara”, desi, initial, pe rolul sedintei, se afla cererea sa de eliberare din functie.

Este posibil ca magistratul sa fi renuntat la pensionare, cand a aflat cine sunt noii conducatori ai Curtii de Apel Timisoara.

De asemenea, tot joi, Sectia pentru judecatori a CSM a delegat in functia de presedinte al Sectiei penale a Tribunalului Timis, pe o perioada de sase luni, pe judecatoarea Adriana Roates, iar in fruntea Sectiei II civile a Judecatoriei Timisoara, pe judecatorul Remus Marotineanu. (G.I.)

 

Leave a Reply