Judecarea unui politist care nu poate justifica aproape 70.000 de euro din avere, amanata de Curtea de Apel Timisoara pe motiv de… protest

Un fost agent din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Timis, care a fost depistat de inspectorii de integritate ca nu-si poate justifica o parte din avere, beneficiaza de clementa judecatorilor de la Curtea de Apel Timisoara, pe motiv de protest.


Prin sesizarea formulata de Agentia Nationala de Integritate, agentul Ion Rada este acuzat ca a dobandit ilegal aproape 70.000 de euro, pe care, in cazul in care pierde procesul, va trebui sa-i depuna la bugetul de stat.

“Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta unei diferente nejustificate, in cuantum de 237.687 lei (aproximativ 69.011 euro), intre averea dobandita si veniturile realizate de catre Rada Ion, agent in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Timis, Punctul de Trecere a Frontierei Moravita, in anii 2005, 2007 si 2008”, se arata in comunicatul ANI.

Intre timp, Ion Rada a fost trimis in judecata in dosarul de coruptie de la Vama Moravita, fiind acuzat de aderare la un grup infractional organizat, luare de mita si complicitate la contrabanda calificata, in forma calificata, si a primit 6 ani de inchisoare. In ciuda acestui “pedigree” infractional, Ion Rada este tratat cu blandete de catre judecatori, care si-au amintit ca protesteaza fata de anularea pensiilor speciale si au amanat solutionarea dosarului.

“Avand in vedere ca prin Hotararea nr. 1 din data de 21 ianuarie 2020, a Adunarii Generale a Judecatorilor din cadrul Curtii de Apel Timisoara, s-a hotarat adoptarea unei forme de protest constand in suspendarea activitatii de judecata si solutionarea doar a cauzelor urgente sau a celor care impun celeritate, fixeaza termen de judecata la 26 februarie 2020, pentru comunicarea obiectiunilor la raportul de expertiza”, se mentioneaza in incheierea de sedinta din 29.01.2020.

Reamintim ca, in urma cu trei ani, Muntean Valentin Titus, un alt politist de frontiera de la IPF Timis, a fost obligata de catre Curtea de Apel Timisoara sa depuna la bugetul statului suma de 544.498 de lei, adica aproape 140.000 de euro, diferenta intre averea dobandita in perioada 2002 – 2010 si veniturile realizate impreuna cu familia. (G.I.)

Leave a Reply