Mediatorii din Timisoara se reprofileaza din mers! O tanara s-a lansat in cariera de nutrionist si ofera diete personalizate pentru slabit

Modificarile aduse Legii nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator – in sensul abrogarii obligatiei impuse partilor dintr-un litigiu de a trece pe la mediator, inainte de a se prezenta in instanta -, a spulberat visul tuturor celor care au vazut aceasta profesie ca pe o sansa rapida de imbogatire.


N-a fost sa fie, iar din 26 iunie 2018, data cand s-a votat in parlament ca medierea nu mai este obligatorie, toti cei care au achitat 1.000 de euro pentru a obtine aceasta calificare au inceput sa se reprofileze.

Este si cazul Oliviei Micsa, o tanara economista din Timisoara, care, in momentul in care medierea a devenit o anexa obligatorie a instantelor de judecata, si-a deschis un birou in plin centrul orasului.

S-a profilat pe divorturi, iar lucrurile incepusera sa mearga, obtinea chiar profit. Dupa 26 iunie 2018, i-au trecut pragul tot mai putine persoane, in conditiile in care litigantii se adresau direct instantelor de judecata.

“Am renuntat la mediere, pentru ca devenise o pierdere de timp, si m-am specializat in nutritie si dietetica. Am terminat facultatea de profil si mi-am deschis un cabinet. Oferim diete personalizate tuturor celor care vor sa adopte un stil de viata sanatos. Nu mai sunt la curent cu evolutia medierii, de aceea n-as putea sa prezint un punct de vedere in legatura cu aceasta profesie”, spune Olivia Micsa, care, din mers, doreste sa se transforme intr-un model pentru femeile trecute de 35-40 de ani.

A adoptat retete bio, aproape vegane, si s-a apucat serios de fitness si de kick-box. Nu exclude posibilitatea ca, in viitor, sa participe chiar la concursuri de profil, chiar daca fostul sot o descurajeaza si-i tot spune sa se apuce de un job serios.

“Simt ca sunt sfaturile unui barbat frustrat, pentru ca nu mai sunt femeia pe care o stia”, spune, mandra de performantele ei, fosta mediatoare.

Preocupata sa ajute cat mai multa lume sa traiasca sanatos, dupa cum spune, a initiat si o platforma online, de unde doritorii pot primi diete personalizate. Deocamdata, la moda este dieta mediteraniana.

“Studiile arata ca dieta mediteraneana este cea mai eficienta dieta, ea obtinand locul 1 intr-un top al dietelor realizat in 2019. Daca adopti stilul de dieta mediteranean poti avea numai beneficii, ea avand zero riscuri pentru sanatate, comparativ cu alte diete”, noteaza nutritionistul dietetician Olivia Micsa pe contul sau de Facebook. (Carla Radulescu)

2 thoughts on “Mediatorii din Timisoara se reprofileaza din mers! O tanara s-a lansat in cariera de nutrionist si ofera diete personalizate pentru slabit

  1. Dacă întreb și eu care e “facultatea de profil” (Nutriție), pe care a absolvit-o doamna in cauza, oare sunt și eu un barbat frustrat?!

  2. Facultatea de Medicina, specializarea Nutritie si Dietetica! Am facut si cursuri de Psihologie in cadrul acestei facultati, deci pot sa va ajut cu mai multe informatii privind simptomatologia dvs daca va faceti o programare la cabinet.
    Pana atunci, va sugerez sa faceti cat mai mult sport, amelioreaza orice simptom de frustrare!

Leave a Reply