Fostul baron PSD Adrian Duicu, condamnat definitiv in dosarul in care a tras “sfori politice” in favoarea sefului Politiei Mehedinti

Fostul sef al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, a fost condamnat definitiv la 1 an si sase luni de inchisoare cu suspendare, intr-un dosar de coruptie. Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, azi, atat apel procurorilor DNA, cat si pe cel al baronului de Mehedinti, care, astfel, a ramas cu sentinta pronuntata, in 2017, de Curtea de Apel Bucuresti.


Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie si de inculpatii Boruga Doina si Duicu Ioan Adrian impotriva sentintei penale nr. 254/F din data de 20 decembrie 2017 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a II-a Penala, pronuntata in dosarul nr. 4878/2/2014 (2747/2014), privind si pe intimatii inculpati Rolea Elisabeta Zenovia, Ponea Constantin Stefan, Popescu Constantin, Popescu Daniela Delia, Badin Andrei Dan, Feraru Grigorita, Draghia Valentina si Stanoiu Cristian Damian.

Cheltuielile judiciare ocazionate de solutionarea apelului declarat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie, raman in sarcina statului. Obliga apelantii – intimati inculpati Boruga Doina si Duicu Ioan Adrian la plata sumei de cate 1.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat”, se mentioneaza in minute Inaltei Curti.

Social-democratul a fost arestat preventiv si la domiciliu timp de aproape un an, intre 3 aprilie 2014 si 1 aprilie 2015, perioada care va fi scazute din cuantumul pedepsei.

Procurorii sustineau printre altele, in rechizitoriul trimis instantei, ca in perioada martie-iunie 2013, Adrian Duicu i-ar fi spus lui Stefan Ponea ca are influenta asupra unor membri ai Guvernului, functionari publici din conducerea Ministerului de Interne, a chestorului Petre Toba, pe de o parte, si asupra unor consilieri locali ai municipiului Orsova, pe de alta parte.

Duicu i-ar fi promis lui Stefan Ponea ca isi va folosi influenta pentru a-i determina pe acestia sa il mentina temporar in functia de inspector-sef al IPJ Mehedinti, iar la o data ulterioara sa il numeasca director adjunct al Directiei de Ordine Publica din Inspectoratul General al Politiei Romane.

Duicu i-ar fi cerut in schimb lui Ponea sa determine un magistrat sa ii admita cererea dintr-un dosar in care ceruse anularea raportului Agentiei Nationale de Integritate prin care s-a stabilit ca a fost in incompatibilitate. Procurorii sustineau ca traficul de influenta s-a facut din biroul de premier al lui Victor Ponta de la Palatul Victoria. (V.E.)

One thought on “Fostul baron PSD Adrian Duicu, condamnat definitiv in dosarul in care a tras “sfori politice” in favoarea sefului Politiei Mehedinti

  1. Il doare la bască sau la bașcheți e un grande investitore adica face blocuri prin giroc la inaintare cu ficasa

Leave a Reply