Stop DROG! Patru detinuti din Penitenciarul Timisoara s-au transformat in “carti vii”, care au fost “rasfoite” si “citite” cu nesat de elevii Liceului Auto

Patru detinuti din Penitenciarul Timisoara s-au transformat, astazi, pentru cateva ore, in asa-numite “carti vii”, cu subiecte dramatice, pe care au avut ocazia sa “rasfoiasca” si sa le “citeasca” elevii Liceului Auto din Timisoara.


Povestile de viata a patru tineri, pe care teribilismul varstei i-a adus in spatele gratiilor, au fost citite si ascultate cu interes maxim de cei peste 40 de liceeni care au participat la eveniment.

Acest tip performance educativ, foarte bine primit de catre adolescentii din liceele Timisoarei, se afla la cea de-a II-a doua editie, dupa ce, in urma cu o saptamana, s-a desfasurat la Colegiul National Banatean.

Initiat de Penitenciarul Timisoara, in colaborare cu Asociatia „Club Lions Diamond” si cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Timis, proiectul “Stop drog! Fii liber!”, in care cartile pot vorbi, intrucat fac parte dintr-o “biblioteca vie”, va fi implementat in 6 unitati de invatamant din Timisoara si are ca obiectiv prevenire a consumului de droguri in randul tinerilor.

“Multimim pentru sprijin Penitenciarului Timisoara. Multe emotii din partea cartilor si a adolescentilor. Multumesc in mod deosebit colegelor mele de club Norica Giru si Adela Sleam, care s-au implicat si au facut toate demersurile pentru realizarea acest proiect cu un puternic impact emotional si educational in randul tinerilor adolescenti”, este mesajul postat pe Facebook de Olimpia Baltaretu, din partea Asociatiei „Club Lions Diamond”.

In viziunea psihologilor de la Penitenciarul Timisoara, interactiunea directa cu persoanele private de libertate contribuie la cunoastere mai buna a mediului penitenciar de catre societatea civila si intelegerea fenomenului infractionalitatii, in sensul prevenirii comportamentelor de acest gen.

”Prin activitatea respectiva, am urmarit o mai buna informare a elevilor cu privire la problematica consumului de droguri, la particularitaţile consumatorului de droguri, precum si dezvoltarea unor abilitati ca factor de protectie in ceea ce priveste consumul de droguri”, spune subcomisarul de politie penitenciara Ramona Ilies, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Timisoara. (Mara Ion)

Leave a Reply