PE SURSE. Comisarul sef Cosmin Popovici si-a incheiat mandatul la conducerea BCCO Timisoara. Se pregateste intoarcerea acasa a fostului sef, Stefan Negrila, aflat de 4 ani la BCCO Cluj-Napoca

Numit la conducerea Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Timisoara in urma cu exact un an, comisarul sef Cosmin Popovici (foto) a fost anuntat de catre superiorii de la Bucuresti ca detasarea sa pe acest post s-a incheiat si ca trebuie sa se intoarca la Arad, unde va prelua, din nou, conducerea Serviciului Judetean din cadrul BCCO.


Aceasta veste l-a luat prin surprindere pe politistul aradean, care se astepta ca mandatul sau in fruntea BCCO Timisoara sa fie definitivat sau macar prelungit, in conditiile unor operatiuni de anvergura in care a implicat brigada in ultimul an, care s-au soldat cu confiscari de droguri, destructurari de filiere de migranti si, cea mai importanta reusita, trimiterea dupa gratii a interlopilor din gruparea intangibila condusa de Lucian Boncu.

In ciuda acestor rezultate, sefii din IGPR au decis sa-l readuca la BCCO Timisoara pe comisarul sef Mugur Poinar, de la Oradea, care, potrivit unor informatii din sistem, va avea un mandat extrem de scurt, in conditiile in care se pregateste readucerea acasa a “fiului ratacitor”, comisarul sef Stefan Negrila, care a fost detasat la conducerea BCCO Cluj Napoca inca din iunie 2016, iar, intre timp, dupa sustinerea unui concurs, a devenit chiar titularul functiei.

La vremea respectiva, IGPR a pus in aplicare o inedita rotatie a cadrelor, o rocada in trei, cu seful de la Oradea detasat la Timisoara, seful de la Timisoara detasat la Cluj Napoca, iar seful de la Cluj Napoca detasat la Oradea.

Dupa aproape patru ani de la acest experiment institutional, chestorii care combat crima organizata din prin birourile IGPR sunt pe cale sa faca rotatia in sens invers, pentru a se reveni la situatia din iunie 2016.

Nu este exclus, totusi, ca functia de la BCCO Timisoara sa fie scoasa la concurs, daca comisarul sef Stefan Negrila, in activitatea caruia se regasesc lumini, dar si umbre, va gasi o portita legala pentru a iesi din sistem “la pachet” cu vreo pensie speciala. (Vlad Enciu)

Leave a Reply