BREAKING NEWS. Ludovic Orban si-a depus mandatul de prim-ministru. Presedintele tarii a anuntat ca, dupa consultari cu partidele, va numi un premier care sa adune o majoritate parlamentara

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti seara, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, ca Ludovic Orban si-a depus mandatul de premier desemnat.


Seful statului a mai anuntat ca, miercuri, va avea consultari cu partidele parlamentare in vederea desemnarii unui nou candidat la functia de prim-ministru.

“In această seara, domnul Orban si-a depus mandatul de prim-ministru desemnat. Aceasta situatie se datoreaza PSD-ului, care a boicotat sedinta de ieri. Am acceptat aceasta depunere de mandat, deoarece riscam sa intram intr-un blocaj si asta e ultimul lucru pe care ni-l dorim. Maine, la ora 16, voi convoca partidele la consultari, care se vor termina, tot maine, in jurul orei 20, apoi voi face o declaratie si voi anunta concluziile. Regula nu este ca presedintele sa adune o majoritate parlamentara, ci sa desemneze o persoana capabila sa mearga sa adune majoritate in parlament“, a precizat presedintele Klaus Iohannis.

Intrebat daca generalul (r) Nicolae Ciuca este o varianta de premier, presedintele a dat un raspuns echivoc: asta veti afla, maine, dupa consultari. De altfel, raspunzand unei alte intrebari venite de la jurnalisti, seful statului nu a ezitat sa spuna ca Ludovic Orban ramane prima sa optiune de premier.

Actualul ministru al Apararii, Nicolae Ciuca, este favorit pentru preluarea mandatului de premier, fiind de asteptat ca acesta sa conduca guvernul pana la alegerile la termen, in conditiile in care sansele pentru anticipate au scazut dramatic, dupa decizia CCR, de ieri.

Reamintim ca, luni seara, la Cotroceni, intrebat ce sanse mai sunt in acest moment pentru organizarea alegerilor anticipate, Iohannis a raspuns ca tocmai au scazut sub 50%.  (Mara Ion)

Leave a Reply