ALERTA! Primul caz de coronavirus in Romania. Un barbat din Gorj a fost infectat, dupa ce a intrat in contact cu un cetatean italian

Incepand de miercuri seara, Romania are primul caz de infectare cu coronavirus confirmat. Ministrul Sanatatii, Victor Costache, si secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situatii de Urgenta, au anuntat, aseara, in cadrul unei conferinte de presa, ca un barbat dintr-un sat din Gorj, care a fost la vanatoare cu un cetatean italian, a fost depistat ca fiind infectat cu coronavirus.


Autoritatile din Romania au intrat in alerta dupa ce italianul, la intoarcerea acasa, a fost testat contra coronavirusului, iar analizele au iesit pozitive.

In momentul in care s-a aflat ca tanarul din Gorj a fost in contact cu italianul infectat, a fost pus in izolare la domiciliu. Paradoxal, analizele au confirmat prezenta virusului, desi acesta nu prezenta simptome specifice molimei.

Ambulanta special pregatita pentru transportul tanarului la Institutul „Matei Bals” din Bucuresti a ajuns la locuinta in care a fost izolat, in ultimele doua zile, joi dimineata, in jurul orei 1, el urmand sa ajunga in cateva ore in capitala, unde va fi internat si va primi tratament.

In casa respectiva mai traiesc 7 persoane, toate au fost testate negativ, dar vor ramane in izolare la domiciliu, sub paza politiei locale, si nu vor putea pleca din casa cel putin 14 zile, dupa care vor fi testati iar.

In aceasta perioada, nu vor putea sa aiba contact decat cu persoane protejate complet. Daca la unul dintre ei apar simptome specifice coronavirusului, va fi transportat la spital.

Cei doi oficiali nu au vrut sa faca publice date despre localitatea de unde provine barbatul si nici despre identitatea sa. Alte 33 de teste prelevate din zona sunt in lucru in acest moment.

Ministrul Victor Costache a anuntat ca, din fericire, acest prim caz a fost inregistrat in mediul rural si nu intr-o mare aglomeratie urbana, ceea ce inseamna ca posibilitatea de raspandire este mai mica. (V.E.)

Leave a Reply