Un clan tiganesc din Lugoj a pus mana pe imobilul in care functioneaza Gradinita PP1. Daca primaria nu accepta noua chirie, copiii vor fi evacuati

Cladirea in care functioneaza Gradinita cu Program Prelungit Nr. 1 din Lugoj, aflata pe strada Traian Grozavescu, a fost achizitionata de membrii unui clan tiganesc din oras, care au notificat chiriasii ca pot ramane in spatiu doar daca accepta o majorare semnificativa a chiriei.


Imobilul a apartinut urmasilor lui Jacob Muschong, industriasul banatean care a detinut trei fabrici si mai multe cladiri in municipiul Lugoj, si era administrat de SC Turism Balnear si Vanatoare SRL din Lugoj.

In conditiile in care Primaria Lugoj nu si-a exercitat dreptul de preemptiuni la cumpararea imobilului, acesta a ajuns in posesia unei familii de tigani. Deocamdata, primarul Francisc Boldea a anuntat ca nu va accepta o marire a chiriei din partea noilor proprietari, ceea ce inseamna ca, in curand, Gradinita PP1 va ramane fara sediu.

“Sunt probleme cu gradinita de pe Grozavescu. A cumparat cladirea o familie de romi si mi-a spus deja doamna directoare ca au anuntat-o ca vor mari chiria, daca vrem sa mai ramanem acolo. Noi nu suntem de acord si cautam acum o varianta tot in centrul orasului, pentru ca avem foarte multi copii acolo. Probabil vom amenaja cladirea de str. Banatului, fosta cazarma, si acolo va functiona pe viitor si gradinita”, a declarat  primarul Boldea.

De altfel, edilul lugojean ii avertizase pe consilierii locali, inca din 2017, ca trebuie cautat un alt spatiu pentru gradinita in discutie.

“Noi, de acolo, ar trebui să pleaăm, pentru ca de cumparat ne va cere o suma mare de bani”, a avertizat, atunci, Francisc Boldea, aratand ca, in conditiile in care nu poate investi bani publici in cladirea privata, nu exista nico solutie pentru rezolvarea situatiei de la gradinita.

Primaria Lugoj plateste, in momentul de fata, o chirie lunara de peste 7.000 de lei pentru spatiul in care isi desfasoara activitatea Gradinita PP1. (Mara Ion)

Sursa: Lugojeanul.ro

Leave a Reply