Mai multi lideri ai PSD Caras-Severin, printre care si deputata Luminita Jivan, vizati de o ancheta a DIICOT. “Are loc o vanatoare de pesedisti!”, acuza fostul secretar general al partidului, Codrin Stefanescu, chemat si el la audieri

Mai multi lideri ai PSD Caras-Severin, dar si fostul secretar general al partidului din perioada Dragnea, Codrin Stefanescu, sunt vizati de o ancheta declansata de procurorii DIICOT, alaturi de politistii de la DGA.


In dosarul deschis de procurorii antimafia, politicienii sunt acuzati ca, dupa 2018, cand la conducerea filialei banatene a ajuns deputatul Luminita Jivan (foto), acestia s-au implicat in schimbarea abuziva din functii a conducatorilor unor institutii deconcentrate din judet si din zona de vest a tarii, printre care si cea a directorului de la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara.

Fostul secretar general al partidului, Codrin Stefanescu (foto), a fost citat sa se prezinte, maine, la DIICOT Caras-Severin, iar politicianul s-a aratat deranjat de aceasta ancheta, aratand ca ar fi vorba despre o vanatoarea de pesedisti, care a inceput de la venirea la putere a actualilor guvernanti.

„Eu personal am fost in Caras de doua ori, doar ca secretar general al PSD. O data dupa plecarea lui Ion Mocioalca la Pro Romania, cand am venit in ianuarie anul trecut, in 2019. Am stat o zi si am constituit o echipa interimara de conducere. A doua oara am fost in martie-aprilie, impreuna cu Liviu Dragnea si mai multi colegi din conducerea partidului si ministri, cand au avut loc alegerile interne in PSD Caras-Severin. Deci eu nu am treaba cu Carasul. Nu stiu de ce ma cheama”, a afirmat Stefanescu, care a anuntat ca dosarul a fost deschis in decembrie 2019.

Potrivit procurorilor, pentru inlocuirea sefilor de deconcentrate cu oameni de incredere, liderii PSD ar fi recurs la amenintari directe, iar cei care au rezistat la presiuni au fost supusi la subite controale institutionale. Joi dimineata, in urma unor perchezitii, au fost ridicate documente de la mai multe institutii deconcentrate.

Printre cei vizati de ancheta DIICOT, se numara deputatul Luminita Jivan, presedintele PSD Caras-Severin, Ioan Chisalita, senator de Caras-Severin, fostul prefect Matei Lupu, presedintele director general al Societatii Romane de Radiodifuziune, Georgica Severin, , fostul sef al ISJ Caras-Severin, Marius Cornici, mai multi primari PSD din judet, dar si jurnalistul Sergiu Taban, acum angajat al Radio Resita, dupa ce o perioada a lucrat la portalul de stiri Reper24.

“Nu am facut altceva decat sa scriu despre lucrurile care nu erau in regula in privinta modului in care se comporta seful politiei, amenintand primari. La radio m-am reintors in 2019, pentru ca asta a fost pasiunea mea si am facut cerere sa revin”, a declarat Taban la sosirea la DIICOT, unde a aflat ca are calitatea de suspect in dosar. (G.I.)

Leave a Reply