Targul de Turism Vacanta Timisoara aduce destinatii noi si preturi avantajoase. Grecia, pe primul loc in preferintele romanilor care-si petrec concediile in strainatate (P)

Cel mai mare targ de turism din vestul tarii si-a deschis portile pentru toti cei care sunt in cautarea urmatoarelor destinatii de calatorie. Targul de Turism Vacanta Timisoara se desfasoara in perioada 28 februarie – 01 martie 2020, la Centrul Regional de Afaceri Timisoara si reuneste zeci de expozanti care isi prezinta ofertele la preturi reduse cu pana la 30% pe toata perioada targului.


“In acest an, agentiile ofera pachete de vacanta pentru timisoreni, pachete cu zbor charter, excursii cu autocarul, cazari individuale si croaziere.

Ca in anii trecuti, destinatiile de interes pentru timisoreni si pe care agentiile au pregatit pachete speciale sunt: Turcia, zona Antalya, Grecia – Creta, Skiathos si Rodos, Spania – Costa Brava si Costa Blanca, croaziere in Mediterana si Caraibe, iar pentru litoralul romanesc, care este de interes, avem tarife foarte bune.

In oferte regasim statiunile balneo-climaterice, statiunile montane si inca se mai vand pachete la ski. De asemenea, in ofertele agentiilor sunt si city-break-urile, precum si circuitele tematice, istorice”, a declarat Raluca Ungureanu, presedinte ANAT Regiunea Vest.

Prezenta la deschiderea evenimentului, Lucia Morariu, presedintele Eximtur, a trasmis un mesaj celor care au planuri de vacanta in urmatoarea perioada.

Nu toate serviciile pe care le pot cumpara turistii sunt pachete de servicii de calatorie. Spre exemplu, biletele de avion sunt servicii unice de calatorie, intra pe o alta legislatie, iar agentul de turism este un simplu intermediar.

In acest caz, numai compania aeriana poate decide sa ii restituie banii pe respectivul bilet de avion. Deci este o diferenta clara si din punct de vedere al responsabilitatilor intre pachetele de servicii de calatorie si serviciile independente, precum o cazare, un bilet de avion, pentru ca`acolo decizia apartine furnizorului de servicii, daca restituie banii sau nu”, a explicat Lucia Morariu.

De asemenea, Lucia Morariu a mai lamurit o problema: turistii care contracteaza un pachet turistic, dar din anumite motive nu mai pot sa plece in vacanta, pot primi inapoi sumele achitate, in avans, agentiei.

Anul acesta isi fac simtita prezenta la Targul de Turism Vacanta Timisoara expozanti noi, precum Consiliul Judetean Suceava, Primaria Baile Herculane, Primaria Moreni sau Primaria Moldova Noua.

“S-a deschis un punct de trecere intre Romania si Serbia, intre Moldova Noua si Golubac. Turistii pot accesa feribotul de la Moldova Noua, de doua ori pe zi. Va pot spune ca locurile sunt minunate, de fiecare data cand avem clienti care doresc un weekend romantic si autentic, le recomandam Clisura Dunarii, unde, daca stii cui trebuie sa te adresezi, poti sa faci lucruri deosebite”, a spus Gabriela Petcana, manager general Ultramarin, care a mai precizat ca voucherele de vacanta au devenit motorul dezvoltarii turismului intern.

In acest context, au fost mentionate produsele turistice din Bucovina, unde gradul de satisfactie al turistilor este foarte mare, neexistand, practic, niciun fel de reclamatii…

Nicoleta Trifan, consilier relatii publice Timisoara 2021, a anuntat ca intreg calendarul de evenimente pentru anul in care Timisoara va fi Capitala Culturala Europeana va fi finalizat in luna septembrie si se doreste sa poata fi consultat in agentiile de turism:

“Acum ne axam pe targurile de turism locale, nationale si internationale, iar in perioada urmatoare vrem sa consolidam o relatie stransa de colaborare cu agentiile de turism si cu ANAT, in vederea promovarii intense a Timisoarei – Capitala Culturala Europeana. Calendarul de evenimente pentru 2021 este programat sa fie finalizat in luna septembrie a acestui an”.

Pe intreaga perioada a targului, vizitatorii pot achizitiona pachete de vacanta cu pana la 30% mai ieftine. Participantii sunt invitati sa se informeze la standurile expozantilor si sa discute cu ghizii si consultantii de turism. De asemenea, se pot inscrie la tombole pregatite de expozanti, in urma carora vor putea castiga excursii in tara si strainatate.

Targul este deschis vineri, sambata si duminica, in intervalul orar 10 – 19, iar intrarea este gratuita.

Evenimentul este organizat de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania, in parteneriat cu agentia de publicitate Atu Advertising. (I.P.)

Leave a Reply