FLAGRANT. Sorina Pintea, retinuta de procurorii DNA! Fostul ministru al Sanatatii a pretins o spaga de 120.000 de lei pentru a achizitiona materiale contra coronavirusului

Fostul ministru al Sanatatii din Guvernul Dancila, Sorina Pintea, a fost retinuta intr-un dosar de coruptie deschis de procurorii DNA.


Sorina Pintea a fost prinsa in urma unui flagrant organizat de DNA, vineri seara. Fostul demnitar PSD si procurorii sunt inca in biroul ei la spitalul din Baia Mare, dar mandatul de retinere pentru 24 de ore a fost emis.

Fostul ministru este suspectat de procurori  de implicare intr-un caz de coruptie, in care ar fi luat mita 120.000 de lei de la o firma pentru achizitia de materiale pentru prevenirea cazurilor coronavirus – iar acum ar putea merge in fata judecatorilor cu propunere de arestare preventiva.

Sorina Pintea a devenit ministru al Sanatatii pe 29 ianuarie 2018, in Guvernul condus de Viorica Dancila. Ea a fost ministru pana in toamna anului trecut, cand a revenit in functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, pe care a ocupat-o si inainte de a intra in Guvern. (V.E.)

 

 

Leave a Reply