Isteria coronavirusului, combatuta de medicul Virgil Musta la Catedrala Mitropolitana din Timisoara. “Noul virus nu este atat de periculos precum gripa”, i-a asigurat pe credinciosii prezenti la slujba

Doctorul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara, a fost prezent, astazi, la slujba religioasa oficiata la Catedrala Mitropolitana, pentru a vorbi enoriasilor despre coronavirus si despre regulile elementare trebuie respectate pentru prevenirea imbolnavirilor.


Doctorul Virgil Musta gestioneaza cazurile de coronavirus in Timis si in partea de vest a tarii si a onorat chemarea mitropolitului Banatului, IPS Ioan Selejan, care se implica in tratarea, atat duhovniceasca, cat si laica, a panicii instaurate in randul credinciosilor.

“In aceasta perioada, este important sa nu frecventam locuri foarte aglomerate si, daca totusi trebuie sa o facem, sa incercam sa ne protejam cu o masca. Daca nu gasim masti, putem folosi un batic. Cei care sunt bolnavi de orice viroza, trebuie sa fie atenti, sa foloseasca masti, pentru a nu imprastia virusul. Daca suntem intr-un loc in care este cineva bolnav, sa stam mai putin de 15 minute,  la o distanta de peste doi metri de acea persoana. In aceste conditii, contagiozitatea este mult mai mica. Locurile in care locuim si lucram sa le aerisim cat mai des si sa ne spalam cat mai des pe maini, cu sapun”, a explicat doctorul Virgil Musta, citat de Sursa de Vest.

Pentru a mai tempera isteria provocata de cornavirus, le-a explicat credinciosilor ca noul virus nu este chiar atat de periculos precum se crede, in contextul in care, in Romania, gripa s-a dovedit a fi mult mai periculoasa, cu o rata mult mai mare de deces.

In timp ce de coronavirus nu a murit nimeni, in Romania, numarul mortilor de gripa a ajuns la 45…

Sfaturile sale pot fi considerate printre cele mai avizate, in conditiile in care este unul dintre cei mai experimentati medici specialisti in boli infecțioase si are expertiza necesara in prevenirea si tratarea unor astfel de afectiuni.

De asemenea, mitropoliul Banatului i-a anuntat pe credinciosi ca a delegat o maicuta, care este medic de profesie, sa ii ajute pe cei care trec pragul Catedralei. “Ii spuneti ce stare aveti, iar ea va va explica spre ce punct sanitar sa va indreptat”..

In conditiile in care noul virus se transmite destul de usor, icoanele din Catedrala Mitropolitana se dezinfecteaza in permanenta. (G.G.)

 

Leave a Reply