Prima vindecare de coronavirus, in Romania! Pacientul din Gorj a fost externat din spital, dupa ce doua teste consecutive au iesit negative

Prima persoana diagnosticata cu virusul COVID-19 pe teritoriul Romaniei, tanarul in varsta de 25 de ani, din judetul Gorj, a fost declarata vindecata, dupa ce doua teste, efectuate la un interval de 24 de ore distanta unul fata de celalalt, au iesit negative.


Urmare a acestui rezultat, pacientul este considerat vindecat si poate fi externat de la Institutul National de Boli Infectioase „prof. Dr. Matei Bals”.

Secretarul de stat Horatiu Moldovan a precizat ca tanarul a fost doar purtator sanatos al virusului, care nu a dezvoltat boala.

In schimb, familia barbatului ramane in continuare in izolare la domiciliu pana la implinirea perioadei de incubatie a virusului, de 14 zile.

Pe teritoriul Romaniei mai sunt doar doi purtatori ai virusului, starea lor fiind stationara. Pacientul internat la Timisoara nu prezinta simptome, in schimb pacientul internat la Cluj-Napoca prezinta simptome ameliorate.

Potrivit ultimei comunicari a Ministerului Sanatatii, in acest moment, la nivel national, sunt 49 de persoane in carantina si 7.893 de persoane in izolare la domiciliu. Fata de cifrele comunicate sambata, 29 februarie 2020, pentru persoanele aflate in izolare la domiciliu, este inregistrata o scadere. Aceasta rezulta din faptul ca persoane introduse initial in izolare au iesit din perioada de incubatie a virusului, de 14 zile.

De asemenea, aceleasi date sunt valabile si pentru membrii familiilor acestor persoane. Practic, sunt luate in evidenta sau scoase din evidenta si persoanele care fac parte din familia celor suspectati ca ar fi putut contacta virusul si care au urmat aceleasi proceduri de izolare.

“Mentionam faptul ca initial numarul persoanelor aflate in autoizolare s-a raportat la declaranti, fata de care s-au realizat raportarile si li s-a pus in vedere autoizolarea impreuna cu membrii familiei, iar dupa primirea alertelor din Italia actualizarea datelor s-a realizat prin raportare la toti membrii familiei aflati in autoizolare”, a transmis Ministerul Sanatatii. (Mara Ion)

 

Leave a Reply