Cel mai incomod angajat din Primaria Timisoara, atacat pe strada de un biciclist. “Era in spatele meu si a intrat in mine, cu bicicleta!”, a reclamat Mirela Toc

Aflata intr-o ofensiva continua impotriva celor din Primaria Timisoara care, in viziunea sa, ar incalca legea, in special a primarului Nicolae Robu, avertizorul de integritate Mirela Toc a reclamat faptul ca, zilele trecute, a fost victima unui accident de munca.


Mai exact, functionara de la Biroul Salubrizare din cadrul Primariei Timisoara spune ca, miercuri, 26 februarie, a fost lovita intentionat cu bicicleta, pe strada, in timp ce cauta rampe clandestine de gunoi.

Dupa cum se mentioneaza in plangerea depusa la IPJ Timis, incidentul s-ar fi petrecut, la ora 10,50, pe strada Divizia 9 Cavalerie, nr. 25.

“Am fost accidentata in fata la Dedeman, cand un cetatean care era in spatele meu, a intrat in mine cu bicicleta. Si eu eram pe bicicleta. Am sesizat IPJ, ITM si Primaria Timisoara. Consider ca a fost accident de munca, intrucat eram in timpul serviciului.

De la Biroul Salubrizare am primit ca sarcina sa merg zeci de km /zi ca sa inventariez rampele clandestine de pe domeniul public. Inventarierea depozitelor ilegale de deseuri nu este prevazuta in ROF si nici in Procedura operationala de coordonare si monitorizare servicii publice de salubrizare, COD:PO-79″, ne-a declarat Mirela Toc. Nu are certificat medico-legal, insa a tinut minte semnalmentele atacatorului, pe care le-a comunicat oamenilor legii.

Seful Biroului Salubrizare, Daniel Coras, a confirmat faptul ca inspectorii de la Resurse Umane, din Primaria Timisoara, au inceput o cercetare in acest caz.

“Am luat act de evenimentul in care a fost implicata doamna Mirela Toc, din declaratia domniei sale. Colegii de la Resurse Umane desfasoara o cercetare, pentru a stabili daca a existat un asemenea incident si daca se incadreaza la accident de munca. Nu stiam ca a sesizat si Politia, ci doar ITM si Primaria Timisoara.

Doamna Mirela Toc a semnat fisa de protectia muncii pe acest an, i s-a facut instructajul specific, iar in ceea ce priveste faptul ca trebuie sa merga pe teren pentru a depista depozite clandestine de gunoi, aceasta obligatie e mentionata in fisa postului.

Este una dintre atributiile ei de serviciu. Cand va fi posibil, vom identifica depozitele clandestine cu drona, iar domnia sa nu va mai fi expusa pericolelor care se pot ivi, la tot pasul, pe strada”, ne-a explicat Daniel Coras. (G.I.)

Leave a Reply