Prima persoana amendata din cauza coronavirusului! Un barbat din Blaj va trebui sa achite 10.000 de lei, dupa ce a fost prins ca nu respecta masura izolarii la domiciliu

Nerespectarea masurilor speciale instituite ca urmare a epidemiei de coronavirus, respectiv autoizolare la domiciliu sau carantina, se sanctioneaza cu amenzi extrem de mari.


Recent, o persoana domiciliata in Blaj a fost identificata pe strada, desi aceasta ar fi trebuit sa nu-si paraseasca locuinta, timp de 14 zile, dupa revenirea in tara din Italia.

Inspectorii DSP Alba au decis sanctionarea persoanei in cauza, pentru incalcarea prevederilor art. 30 din HG 857/2011, actualizata, cu amenda in cuantum de 10.000 lei.

Pe de alta parte, au fost consemnate si situatii in care persoane aflate in izolare la domiciliu au fost lasate de autoritati fara mancare. “Am sunat la firma de catering, mi-au spus sa sun la primarie, iar primaria a spus ca nu este de competenta ei si sa sun la DSP. Potrivit listelor trimise de DSP de la primarie, figuram ca iesiti din izolare”, a relatat o femeie din Tg. Jiu, care a calatorit in acelasi avion cu italianul in varsta de 71 de ani diagnosticat cu coronavirus. A fost nevoita sa se autoizoleze la domiciliu, impreuna cu sotul.

Potrivit datelor de la Directia de Sanatate Publica, in urma cu doua zile, in Timis erau izolate la domiciliu un numar de 413 persoane, care sunt monitorizate de inspectorii DSP.

De asemenea, Romania are 6 pacienti care au fost testati pozitiv pentru coronavirusul Covid-19, dupa ce doua cazuri au fost confirmate chiar astazi.

Un tanar in varsta de 16 ani, din Timisoara, care a intrat in contact cu unchiul sau, in varsta de 47 de ani, diagnosticat, ieri, cu coronavirus si o alta persoana, de 71 de ani, din Suceava. (Gabriela Gaspar)

 

Leave a Reply