BREAKING NEWS. Doi dintre pacientii infectati cu coronavirus, de la Timisoara, au fost declarati vindecati! Acestia urmeaza sa fie externati

Veste buna pentru toti romanii cuprinsi de isteria coronavirusului. Doua persoane care au fost testate pozitiv si internate la Spitalul de Boli Infectioase “Victor Babes” din Timisoara au fost declarate vindecate si urmeaza sa fie externate.


Este vorba despre femeia de 38 de ani si barbatul de 47 de ani din Timisoara, la care doua teste succesive au iesit negative.

In cazul acestora urmeaza sa se ia o decizie privind externarea din spital, insa pana atunci vor ramane sub supraveghere medicala.

Cel de-al treilea pacient, baiatul de 16 ani, a fost si el retestat, insa, din nefecricire, analizele au iesit tot pozitive. In schimb, colegul lui de banca nu este infectat.

DSP Timis a recoltat, astazi, probe de la 23 de contacti ai tanarului si alte patru probe de la contacti ai femeii de 38 de ani, pentru care se asteapta rezultatele.

Comitetul pentru Situatii de Urgenta din Timis a decis suspendarea, pentru doua saptamani, a cursurilor in clasa din care provine adolescentul de 16 ani.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategica, trei din cele sase persoane diagnosticate cu COVID-19 (coronavirus) pe teritoriul Romaniei au fost declarate vindecate. Primul caz depistat in tara, barbatul din judetul Gorj, a fost externat. Ceilalti doi pacienti, femeia in varta de 38 de ani si barbatul in varsta de 48 de ani, internati intr-un spital din Timisoara, au fost declarati vindecati dupa ce doua teste efectuate la intervale de 24 de ore au avut rezultat negativ.

In acest moment, mai sunt internati 3 pacienti diagnosticati cu infectie cu COVID-19 (coronavirus) in centre medicale specializate in tratarea bolilor infectioase din Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi, starea de sanatate a acestora fiind stabila. Evolutia bolii este monitorizata permanent de personal medical.

In Romania au fost confirmate, pana acum, 6 infectii cu coronavirus.

La nivel national sunt in carantina institutionalizata 38 de persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.311 de persoane sunt in izolare la domiciliu si sub monitorizare medicala. (Mara Ion)

Leave a Reply