Un primar PSD de municipiu va fi amendat cu 10.000 de lei, dupa ce a fost un potential purtator de coronavirus si a incalcat masura izolarii

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin este pasibil de sanctionarea cu o amenda in valoare de 10.000 de lei, dupa ce a incalcat masurile speciale instituite ca urmare a izbucnirii epidemiei de coronavirus.


Marius Screciu (foto), impreuna cu alti 12 functionari publici din Primaria Drobeta Turnu Severin, au fost izolati la domicilii si monitorizati de inspectorii Directiei de Sanatate Publica Mehedinti, dupa ce au revenit dintr-o vizita de lucru efectuata in nordul Italiei, la Milano, in perioada 15-19 februarie.

Edilul a ignorat complet decizia autoritatilor responsabile cu sanatatea publica si, in loc sa ramana 14 zile la domiciliu, chiar de a doua zi de la plasarea in “carantina” a fost vazut la primarie, la sediul PSD din localitate, la cumparaturi in centrul comercial din Drobeta Turnu Severin si, in seara de sambata, chiar si la un botez.

Locuri in care a intrat in contact cu sute de oameni, care, in cazul in care primarul ar fi fost depistat pozitiv cu coronavirus, ar fi fost in pericol de infectare.

Reamintim ca, in urma cu cateva zile, Inspectorii DSP Alba au decis aplicarea unei amenzi in valoare de 10.000 de lei unui barbat din Blaj, care a fost depistat pe strada, desi ar fi trebuti sa se afla in izolare la domiciliu, ca urmare a repatrierii din Italia. (Mara Ion)

 

Leave a Reply