BREAKING NEWS. Curtea de Apel Timisoara isi suspenda activitatea! VEZI cauzele urgente care vor mai fi solutionate de judecatori

Presedinta Curtii de Apel Timisoara a luat o masura extrema pentru protejarea magistratilor si a justitiabililor, in contextul extinderii epidemieiei de coronavirus, o masura asteptata cu interes de avocati, experti si ceilalti participanti la actul de justitie.


Mai exact, pentru “asigurarea sanatatii si a securitatii in munca”, Ramona Iotcovici a decis ca activitatea Curtii de Apel sa fie suspendata, urmand sa fie judecate doar cauzele urgente.

Iata comunicatul prin care se anunta aceasta masura, care ne-a fost transmis de Biroul de presa al Curtii de Apel Timisoara:  

“Incepand cu data de 12 martie 2020 pana la data de 31.03.2020, inclusiv, se suspenda activitatea de judecata la nivelul Curtii de Apel Timisoara pentru toate cauzele aflate pe rol, cu exceptia  cauzelor urgente precizate pe fiecare materie, astfel:

Sectia I civila: cauzele care vizeaza adoptia, plasament, majorari alocatie, incredintari, reincredintari si orice alte dosare vizand interesul superior al minorului.

Sectia a II-a civila: Ordonanta presedentiala, masurii asiguratorii si suspendarea executarii hotararilor.

Sectia Litigii de munca si asigurari sociale: ordonanta presedentiala, actiune in suspendarea grevei si masuri asiguratorii.

Sectia Contencios administrativ si fiscal: ordonanta presedentiala, achizitii publice, suspendare executare act administrativ si custodie publica.

Sectia Penala: cauzele care vizeaza masurile preventive sau in care au fost dispuse masurile preventive si cele referitoare la infractiuni in privinta carora urmeaza a se implini termenul de prescriptie a raspunderii penale.

Cauzele care se judeca de urgenta vor fi afisate saptamanal pe pagina de internet a instantei si la intrarea in incinta Palatului Dicasterial.

Celelalte cauze nu se vor judeca, chiar daca au fixate termen de judecata in luna martie,  urmand a se acorda noi termene de judecata incepand cu luna aprilie 2020, cu instiintarea  in timp util  a partilor si participantilor.

Incepand cu data de 13 martie 2020, accesul in incinta Palatului Dicasterial va fi interzis, cu exceptia partilor si participantilor din dosarele urgente indicate la alineatul (1) si  afisate saptamanal pe pagina de internet a instantei si la intrarea in incinta Palatului Dicasterial.

Incepand cu data de 12 martie 2020 pana la data de 31.03.2020, inclusiv, se  suspenda programului de lucru cu publicul la Compartimentele Arhiva si Registratura, precum si la Biroul de Relatii cu Publicul din cadrul Curtii de Apel Timisoara.

Transmiterea tuturor petitiilor/cererilor se va realiza doar prin intermediul postei electronice, fax sau posta.

Decizia Curtii de Apel Timisoara produce efecte de la data emiterii efective si se publica pe pagina de internet a instantei, pe intranetul instantei, la avizierul instantei si la intrarea in Palatul Dicasterial”. (I.P.)

Leave a Reply