Dosar penal pentru coronavirus! Un ofiter de politie pensionar a ascuns faptul ca a calatorit in Israel si a infectat cel putin alte 6 persoane

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 2 au deschis un dosar penal in cazul pacientului in varsta de 60 de ani, depistat cu coronavirus, care a mintit in legatura cu calatoriile pe care le facuse in ultima perioada si a infectat cel putin alte 6 persoane.


Printre acestea, pe nora-sa, care este insarcinata, pe fiul sau, lucrator la SRI, si pe nepotul sau, de doar 3 ani.

“Referitor la barbatul de 60 de ani, diagnosticat cu Covid-19, facem precizarea ca, pe numele lui a fost deschis un dosar penal, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 2, sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute de articolul 352 Cod Penal”, a anuntat Grupul de Comunicare Strategica.

Este vorba despre colonelul in rezerva Nelu Lupu, fost adjunct al sefului Politiei Capitalei, in prezent pensionar si angajat al ADP Sector 4, care a calatorit in Israel – intr-o escapada cu amanta, scrie presa tabloida -, iar la intoarcere a ascuns faptul ca vine dintr-o zona rosie, contaminata cu coronavirus.

Nu a stat nicio zi la izolare sau in carantina, ba mai mult, in 2 martie, a impartit flori femeilor din mall, in calitate de sef al ADP Sector 4. Dupa cateva zile de la revenirea in Romania, acestuia i s-a facut rau, a fost internat la Spitalul Gerota, unde, dupa doua zile, i s-au prelevat probe biologice si s-au trimis la Spitalul Matei Bals. Surpriza a fost uriasa cand s-a descoperit ca pacientul este infectat cu Covid-19. Abia cand a fost confruntat cu rezultatele, fostul politist a admis ca a fost in Israel. De ce a mintit? Ca sa nu-i stea familia in carantina, doar pe baza de suspiciuni medicale.

“Daca i-a indus in eroare, e pasibil de amenzi si intra chiar sub incidenta Codului Penal. A imbolnavit alte persoane. Daca a zis la spital si i-a indus in eroare, poate avea dosar penal pe baza articolului care prevede raspandirea bolilor”, a precizat secretarul de stat Raed Arafat.

In cazul in care va fi gasit vinovat de zadarnicirea combaterii bolilor, fostul sef din Politia Bucuresti risca pana la 2 ani de inchisoare. (V.E.)

UPDATE. Fostul ofiter MAI, care a fost mutat la Institutul de Boli Infectioase „Matei Bals” din Capitala, este stare grava, fiind ajutat sa respire cu ajutorul unui aparat de ventilatie mecanica. Surse din interiorul spitalului spun ca barbatul are alte doua boli cronice dificile, acesta fiind motivul pentru care starea sa s-a inrautatit.

3 thoughts on “Dosar penal pentru coronavirus! Un ofiter de politie pensionar a ascuns faptul ca a calatorit in Israel si a infectat cel putin alte 6 persoane

  1. Bolile alea cronice nu erau atât de cronice încât să-l împiedice sa facă o excursie cu amanta in Israel. Pe bani publici. Ăsta e adevăratul motiv al omisiunii din declarațiile lui. Sperăm că amenda o va plăti din buzunarul propriu.

  2. Nu cred ca va fi amendat si nici puscarie nu va face.Probabil ca i se va da alt post public mai bine platit (doar a fost bugetar).

Leave a Reply