RULETA politica! Fostul patronul al unui cazinou din Timisoara isi incearca norocul la Primaria Dumbravita, aruncand in joc tot felul de oferte imobiliare

Sorin Dragoi, 54 de ani, fostul consilier personal al primarului Timisoarei, un adept infocat al Arhitectului Universal, a declansat asaltul galben-albastrui asupra Primariei Dumbravita.


Devenit PNL-ist cu acte in regula, in noiembrie 2018, Sorin Dragoi si-a anuntat candidatura la functia de primar al Dumbravitei, una dintre cele mai bogate comune din Romania, si spera sa-l invinga la urne pe PSD-istul Victor Malac.

Pentru a nu mai pati rusinea din octombrie 2017, cand a candidat la sefia Ligii Profesioniste de Fotbal si a obtinut un singur vot, probabil, al sau, Sorin Dragoi a iesit, deja, la incalzire pentru “meciul” din campania electorala.

A oferit flori reprezentantelor sexului frumos, de 8 Martie, susurand ca le asteapta cu drag si la urne, peste trei luni, iar in aceste zile a organizat mai multe intalniri cu grupurile de sprijin, pentru a face oferte demagogice.

“Umbla prin comuna si promite la oameni ca, daca-l voteza si va ajunge primar, va construi un spital. Si-a inceput campania numai cu minciuni. Promite la investitori ca, daca-l ajuta sa castige primaria, le va da autorizatii pentru blocuri cu 10 etaje pe raza comunei. Promisiuni care nu se pot realiza, niciodata. El isi face campanie, iar autoritatile se lupta sa protejeze cetatenii de coronavirus”, ne-a sesizat un locuitor din Dumbravita.

Fost inspectora vamal in Vama Bucuresti, unde a lucrat la importul de legume-fructe, Dragoi a fost trimis in vestul tarii, in urma cu cativa ani, de celebrul Dinu Gheorghe, pentru a ocupa o functie de sef de vama. La fata locului s-a lovit de interesele altui adept al Arhitectului Universal, motiv pentru care a parasit sistemul vamal si a intrat in politica. Asta, nu inainte de a falimenta Casino Bastione, unde a fost asociat majoritar, si de a face o serie de invarteli imobiliare prin intrermediul a doua firme cu obiect de activitate specific.

“Eu am cea mai mare experienta in domeniul alimentatiei publice. Am acceptat rolul de consilier al domnului primar Robu pentru ca impreuna putem realiza obiectivele propuse intr-un mod corect si rapid. Recunosc ca am lucrat ca inspector vamal, dar acest lucru nu are nicio legatura cu activitatea mea din acest moment. Cat despre cazinou, acesta a intrat in insolventa, nu l-am falimentat eu, ci criza economica”, spunea Sorin Dragoi, in 2012, dupa ce l-a ajutat pe Nicolae Robu sa devina primar al Timisoarei.

“Mi-a fost consilier personal la Primarie, cu responsabilitati de city manager, iar apoi, dupa ce am infiintat chiar un post de city manager, a devenit primul ocupant al acestui post. A facut fata cu brio, in ambele pozitii, ca membru al echipei mele administrative, fara a se implica si politic”, l-a laudat si Nicolae Robu, dupa cativa ani, inainte de a-i fi venit ideea de a-l trimite la Dumbravita cu target precis – functia de primar.

In octombrie 2015, city-managerul de atunci al Timisoarei, Sorin Dragoi, a fost recunoscut de un timisorean pe aeroportul din Bologna, Italia, alaturi de iubita sa, Anamaria Calota, cu 25 de ani mai tanara, care i-a devenit sotie, intre timp, in timp ce era tolanit pe o banca din sala de asteptare (foto 2).

”Domnul se crede la oi. Atitudine de cioban. O bata sa se sprijine in ea ii mai lipseşte! Individul asta uita ca reprezinta Timisoara oriunde s-ar afla?”, a exclamat acesta pe retelele de socializare.

Reamintim ca, in 2016, candidatul PNL la Primaria Dumbravita, Iulian Abalaru, tot de sorginte bucuresteana, a pierdut competitia electorala cu Victor Malac, desi a avut discursul axat tot pe facilitatile imobiliare pe care le-ar fi oferit sponsorilor sai… (Mara Ion)

Leave a Reply