Inca un dosar penal pentru coronavirus! O tanara in varsta de 26 de ani, internata in prezent la Timisoara, a infectat sase persoane, printre care si trei cadre medicale

Parchetul de pe langa Judecatoria Petrosani s-a sesizat din oficiu si a deschis un dosar penal “in rem”, pentru fapta, in cazul femeii din Valea Jiului care nu a respectat conditiile de izolare la domiciliu, dupa ce venise din Italia, iar dupa zece zile a fost depistata pozitiv la testul pentru coronavirusul COVID-19.


Pacienta fusese amendata, pe 6 martie, cu 10.000 de lei de catre DSP Hunedoara pentru ca nu a respectat regimul de autoizolare la domiciliu, desi i se comunicase ca, dupa ce s-a intors din Italia, pe 1 martie, trebuie sa stea acasa timp de 14 zile.

Femeia a plecat de acasa, unde era in regim de izolare, si s-a deplasat la spitalul din municipiul Petrosani, unde a fost internata intr-un salon izolat al unitatii medicale.

Ulterior, pe 9 martie, DSP Hunedoara a fost anuntata ca femeia are febra, iar testele efectuate au aratat ca fusese infectata cu virusul COVID -19.

Imediat, la Spitalul de Urgenta din Petrosani a fost declansata o ancheta epidemiologica, fiind recoltate probe de la 42 de persoane care au intrat in contact cu pacienta. Conform procedurilor, cele 42 de persoane au intrat, rapid, in regim de izolare la domiciliu.

Potrivit primelor rezultate ale anchetei epidemiologice, tanara a infectat alte sase persoane, dintre care trei sunt cadre medicale. Toate cele sase victime ale inconstientei tinerei infectate cu COVID-19 sunt femei, dintre care trei erau paciente ale spitalului, iar alte trei sunt cadre medicale, cu varste intre 45 și 74 de ani.

Potrivit directorului Institutului Matei Bals, Adrian Streinu-Cercel, starea celor sase femei este, in general, buna.

Marti noaptea, tanara a fost internata la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara.

“A fost deschis un dosar penal in rem pentru infractiunea prevazuta de articolul 352, alineatul 1, Cod Penal. Politia Petrosani va face cercetari, in acest caz, sub supravegherea procurorului de caz”, a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Petrosani, procurorul Darius Roman.

Potrivit acestuia, articolul in baza caruia a fost deschisa ancheta face referire la “zadarnicirea combaterii bolilor”, infractiune pedepsita cu pana la 2 ani de inchisoare. Deocamdata, audierile in acest caz nu au inceput. (V.E.)

Leave a Reply