Pietele din Timisoara, masuri dure impotriva coronavirusului! “Dezinfectare zilnica in halele de carne si lactate, saptamanal in exterior”, anunta directorul Ionut Nasleu

Conducerea SC Piete SA Timisoara a decis ca se impune, de urgenta, luarea unor masuri eficiente pentru protejarea de coronavirus a tuturor persoanelor care isi fac cumparaturile in Badea Cartan, Iosefin, 700, Girocului si celelalte piete din oras.


“Avand in vedere contextul pandemiei de Coronavirus, SC Piete SA Timisoara a inceput o campanie ampla de dezinfectare in toate pietele din Timisoara.

Dezinfectarea se face zilnic, in halele de carne si lactate si saptamanal in exteriorul pietelor, cu Bionet A15, un dezinfectant concentrat, cu activitate Tuberculicida si Micobactericida. In acelsi timp, am pus la dispozitie in mod gratuit, manusi de unica folosinta si servetele dezinfectante partenerilor si clientilor nostri din toate pietele.

Vrem sa va asiguram pe aceasta cale ca luam toate masurile care se impun in aceasta perioada, pentru a avea grija de sanatatea noastra, a tuturor”, ne-a comunicat directorul Ionut Nasleu. (Gabriela Gaspar)

UPDATE. Asociatia Administratorilor de Piete din Romania se va intruni, saptamana viitoare, la Brasov pentru a stabili un set de masuri de criza care sa fie aplicate in toate pietele de legume si fructe, dar si in halele de carne si lactate, din Romania.

“In contextul extinderii rapida a pandemiei de coronavirus, chiar daca Romania nu este pe lista tarilor foarte afectate, am cerut reprezentantilor Asociatiei Administratorilor de Piete din Romania sa convoace, de urgenta, o intalnire a directorilor de piete din toata tara, pentru a stabili masurile comune care sa fie aplicare in pietele agroalimentare din tara.

Propunerea mea a fost acceptata si, luni si marti, in 16 si 17 martie, ne vedem la Brasov pentru a discuta si a lua deciziile cele mai potrivite, care sa ne ajute sa traversam aceasta criza majora. Chiar daca exista o platforma online unde producatorii agricoli se pot intalni cu potentialii cumparatori, o metoda de comert care ar putea lua avant in aceasta perioada, opinia mea este ca activitatea din pietele agroalimentare clasice nu va fi afectata, in conditiile in care timisorenii sunt obisnuiti sa mearga la Iosefin, in Cartan, in 700 si in celelalte piete din oras, sa evalueze marfa, sa aleaga si sa cumpere.

Mersul la piata a devenit un tabiet zilnic, aproape un ritual al celor ce doresc sa consume produse proaspete si de calitate”, si-a promovat Ionut Nasleu societatea comerciala din cadrul Primariei Timisoara, pe care o conduce.

 

Leave a Reply