Primarul Timisoarei indeamna la CALM, dupa ce a vazut cozi imense la supermarketuri! “E o situatie grea, dar nu apocaliptica, o vom depasi!”

Primarul Timisoarei a decis sa nu mai stea deoparte si, chiar daca e o perioada de precampanie, cand sfaturile sale pot avea si impact negativ intr-o parte a electoratului, a inceput sa se implice activ in prevenirea panicii ce, incet, incet, tinde sa se raspandeasca la nivelul populatiei.


In acest context, dupa ce, duminica dimineata, a prezentat ultimele noutati din campania locala de combatere a coronavirusului – anuntand ca, la Spitalul Primariei Timisoara “Victor Babes” au fost testate pozitiv, pana in prezent, 40 de persoane, din care doar 10 din Timis, fiind declarate vindecate 8 persoane, din care 5 din Timis -, Nicolae Robu a revenit cu o fotografie, din care se deduce ca timisorenii au dat navala in supermarketuri, pentru a-si face stocuri de provizii.

Aceasta atitudine este combatuta de Nicolae Robu, care indeamna la calm, pentru ca alimente sunt din belsug, pentru a ajunge la toata lumea. “Fara panica, stimati timisoreni! Desigur ca o pandemie este o pandemie, nimeni n-are voie sa o bagatelizeze!

Dar, prin masurile luate de autoritati pana acum, lucrurile sunt tinute sub control! Daca noi, ca simpli cetateni, atat cei ce au fost expusi sau chiar contaminati, cat si ceilalti, cei sanatosi, cei neexpusi prin prisma locurilor unde am fost si contactelor pe care le-am avut vom respecta cu strictete indicatiile si dispozitiile Comitetului National pt Situatii Speciale de Urgenta, precum si cele generate de Comitetul Judetean pt Situatii de Urgenta si de Comitetul Local pt Situatii de Urgenta, atunci vom trece cu bine, cu un pret platit minim, peste aceasta nenorocire.

Daca dimpotriva, ne panicam, actionand cu disperare, daca nu respectam regulile, atunci ne vom crea mari, chiar foarte mari probleme. L-ati auzit si pe directorul Spitalului “Victor Babes” din Bucuresti -da, spitalul de boli infectioase din Bucuresti se cheama ca si al nostru: “Victor Babes“- spunand exact ce am spus si eu -si a facut-o in mai multe randuri, inclusiv acum cateva minute-, ca deocamdata situatia nu e grava, ca lucrurile sunt sub control, dar ca usor o putem agrava noi -noi, simplii cetateni-, prin conduita noastra!

Stimati timisoreni, nu dati si nu preluati din partea unora-altora care nu inteleg sa fie responsabili interpretari preapocaliptice ideii de stare de urgenta. Asteptati -e vorba, sper, de doar ore, nu de mai mult- si veti vedea care sunt masurile concrete care vor fi luate in cadrul starii de urgenta, dincolo de orice speculatii sau presupuneri. Eu, personal, va marturisesc ca sunt foarte linistit. N-am dat buzna la niciun magazin sa-mi fac stocuri de diverse!

Apropo de a da buzna la magazine, respectiv de a respecta “cu strictete indicatiile si dispozitiile Comitetului National pt Situatii Speciale de Urgenta, precum si cele generate de Comitetul Judetean pt Situatii de Urgenta si de Comitetul Local pt Situatii de Urgenta”, cum am cerut mai sus, realizam noi, oare, ca inghesuiala din magazine comporta riscuri enorme de contaminare / raspandire a virusului?!

Asadar: calm, e o situatie grea, dar nu apocaliptica, o vom depasi, dar haideti sa o depasim cu un pret platit minim! Totul depinde numai si numai de noi!”, este mesajul primarului Timisoarei. Edilul recomanda timisorenilor, “Chiar daca va simtiti bine, stati acasa, respectiv sa va autoizolati, daca asa ceva se impune, dupa regulile in vigoare”. (G.I.)

Leave a Reply