Dosar penal pentru senatorul PNL care a infectat cu coronavirus mai multe persoane, printre care si pe propria sotie. Anuntul Parchetului General

Procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal in rem, pentru savarsirea infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, in cazul senatorului liberal Vergil Chitac, care a infectat mai multe persoane (cel putin 6) cu noul coronavirus. Printre acestea, si pe propria sotie…


“In cursul zilei de azi, procurorii Sectiei de urmarire penala și criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie, in temeiul art. 292 din Codul de procedura penala, s-au sesizat din oficiu cu privire la savarșirea infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, prevazuta de art. 352 din Codul penal, in cauza privind un membru al Senatului Romaniei care a participat la mai multe intalniri oficiale și private ulterior intrarii in contact cu o persoana infectata cu virusul Covid-19”, se mentioneaza intr-un comunicat al Parchetului General.

Ancheta urmeaza sa stabileasca daca senatorul si-a luat toate masurile pentru a preveni raspandirea virusului.

Vergil Chitac a participat, in perioada 17 – 19 februarie, la o reuniune NATO la Bruxelles, iar pe 6 martie Secretariatul general al Adunarii NATO a emis un document, in care participantii erau anuntati ca unul dintre membrii delegatiei franceze a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

Pe 9 martie, Vergil Chitac a luat parte la sedinta Biroului Politic National al PNL, unde au fost prezenti aproximativ 100 de liberali, inclusiv premierul Ludovic Orban.

Chitac sustine ca a aflat de documentul emis de NATO la data de 9 martie, iar in aceeasi zi a contactat un medic, care i-a spus sa stea linistit daca nu are simptome.

Ulterior, Vergil Chitac si alti trei participanti la sedinta BPN au fost testati pozitiv cu coronavirus, si anume deputatul Lucian Heius, primarul Devei, Florin Oancea, si administratorul public al orasului, Adrian David Nicolae.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a anuntat ca va sta 14 zile in izolare, chiar daca rezultatul testului pe care l-a facut a iesit negativ.

Vergil Chitac se afla internat, in prezent, la Sectia Terapie Intensiva din Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta, starea sa inrautatindu-se pe zi ce trece. (V.E.)

 

Leave a Reply