Sorin Grindeanu a “lichidat” primul site de stiri false! ANCOM a dezactivat, de astazi, publicatia online stiridemoment.ro

Dupa ce Grupul de Comunicare Strategica (GCS) a anuntat, miercuri dupa-amiaza, ca a propus dezactivarea site-ului „stiridemoment.ro”, astazi dimineata platforma de stiri nu mai era online.


„Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a transmis catre ANCOM, astazi (n.r. ieri), 18 martie 2020, propunerea Grupului de Comunicare Strategica de dezactivare a site-ului https://stiridemoment.ro. Propunerea este intemeiata in baza articolului 54 din Decretul Prezidential numarul 195/2020”, a anuntat, ieri, GCS.

In urma unei analize, Grupul de Comunicare Strategica a constatat ca site-ul respectiv selecteaza si preia trunchiat declaratii si informatii, pe care le titreaza in formulari si exprimari alarmiste, menite sa genereze panica.

„Site-ul stiridemoment.ro nu are identitate si nu au fost identificate persoane de contact”, a precizat ieri Grupul de comunicare strategica.

Titlurile sunt fie complet false, fie nu au legatura cu decizii anuntate oficial de autoritati.

Un exemplu concret este articolul din 15 martie cu titlul „Se inchid de luni Kaufland, Auchan, Metro, Carrefour si Lidl”. Pe langa faptul ca reprezentantii companiilor in cauza au infirmat aceasta informatie, titlul materialului nu are legatura cu ceea ce se prezinta in articol – si anume declaratia lui Dan Sucu, proprietar al unui grup din industria mobilei. (V.E.)

Leave a Reply