Doua companii straine din Timis si-au inchis portile! Au notificat ITM cu privire la incetarea lucrului si concedierea a 200 de angajati

Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Timis a fost anuntat, joi, de reprezentantii a doua firme din judet, cu capital strain, ca si-au inchis activitatea si au disponibilizat toti salariatii, iar Nis Petrol va lucra cu angajatii in ture de cate 15 zile pe luna fiecare, ca urmare a crizei provocate de coronavirus.


Seful ITM Timis, Pavel Kasai (foto), a declarat joi pentru agentia de stiri Agerpres ca notificarile privind masurile luate de intreprinderile mici si mijlocii sau de marile companii in legatura cu activitatea desfasurata abia de acum incep sa soseasca.

“Este vorba despre doua firme straine care au disponibilizat toti angajatii, una olandeza, cu 159 de angajati, si o firma italiana, cu 40 de angajati. Si-au inchis activitatea si au concediat toti angajatii. La Nokia, din cei 2.489 de angajati, 85% au intrat in telemunca. Si firma Nis Petrol ne-a anuntat ca lucreaza 15 zile cu o parte din angajati si 15 zile cu ceilalti”, a explicat Pavel Kasai.

Pe de alta parte, compania care are cei mai multi angajati din Timisoara, Continental Automotive, a notificata ITM Timis cu privire la masurile pe care le va lua in privinta activitatii si a angajatilor, dar inca nu a trimis nicio decizie scrisa.

“Cei de la Continental Automotive (care are in jur de 10.000 de angajati – n.r.) au sunat, dar oficial nu au trimis nimic, insa vor sa reduca activitatea. Noi am trimis notificarea, suntem in discutii, dar inca nu a venit nimic oficial de la ei”, a mai precizat Pavel Kasai, conform Agerpres. (I.P.)

 

2 thoughts on “Doua companii straine din Timis si-au inchis portile! Au notificat ITM cu privire la incetarea lucrului si concedierea a 200 de angajati

  1. Ce ma frapeaza pe mine, e rapiditatea de miscare si de analiza in cazul Nokia, citez: “La Nokia, din cei 2.489 de angajati, 85% au intrat in telemunca”.
    Au au, mie imi suna a menaje a trois, da asta e doar preliminar, multi dintre angajatii Nokia avand activitati extra-serviciu dintre cele mai numeroase si comportament de Strehaia la rang de arta.
    Sunt curios de stadiul in care se afla dosarul IT-stului care s-a aruncat de la etajul 5 si ce masuri au intreprins cei de la ITM, nu de alta, da cunosc mai multe persoane din cadrul ITM(femei), care accepta spaga+multe altele

Leave a Reply