BILANT coronavirus! Primele 2 decese in Romania, la pacienti cu boli preexistente. La Timisoara s-au vindecat 47 de persoane, din 64 care au scapat de Covid-19, la nivel national. 433 de persoane confirmate pozitiv

Grupul de Comunicare Strategica a anuntat, duminica, la pranz, ca numarul deceselor de Covid-19 a urcat la 2, insa este vorba despre pacienti cu boli preexistente, dintre care, unul, cu cancer.


De asemenea, 64 de persoane s-au vindecat, dintre care, un numar de 47, la Spitalul “Victor Babes” din Timisoara. La nivel national, sunt raportate 433 de infectari, un plus de 66 de cazuri fata de sambata.

Astazi, 22 martie, au fost inregistrate primele 2 decese pe teritoriul Romaniei ale unor pacienti infectati cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre pacientul in varsta de 67 de ani confirmat cu Covid-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiasi si transferat in aceeasi data la SCBI Craiova, pacientul avea afectiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazica in stadiu terminal (cancer).

Al doilea pacient, in varsta de 74 de ani, era internat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale Dr. Victor Babes – Bucuresti, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, avand o boala cronica preexistenta pentru care se afla in programul de dializa.

Pana in acest moment, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate si externate (47 la Timisoara, 11 la Bucuresti, 3 la Craiova, 2 la Constanta si 1 la Iasi).

De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, transmisa ieri, 21 martie, ora 13, au fost inregistrate alte 66 de noi cazuri de imbolnavire. Pacientii nou confirmati au varsta cuprinsa intre 9 ani si 74 ani.

La ATI, in acest moment, sunt internati 14 pacienti, din care 3 in stare grava. Starea de sanatate a celorlalti pacienti este buna, stationara.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 4.803 de persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 65.799 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 9.967 de teste, din care 242 in unitati medicale private.

In ultimele 24 de ore, au fost inregistrate 1.231 de apeluri la numarul unic de urgenta 112 si 4.857 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisa special pentru informarea cetatenilor.

Pana in prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost intocmite 129 de dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodata, Politia a aplicat 520 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea masurilor de izolare/carantina.

In ceea ce priveste situatia cetatenilor romani aflati in alte state, potrivit informatiilor obtinute de misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei in strainatate, pana in prezent, 43 de cetateni romani au fost confirmati ca fiind infectati cu Covid-19 (coronavirus): 33 in Italia, 4 in Spania, 2 in Namibia, unul in Luxemburg, unul in Irlanda, unul in Tunisia si unul in Franta. De la inceputul epidemiei de Covid-19 (coronavirus) si pana la acest moment, 8 cetateni romani aflati in strainatate, 7 in Italia si unul in Franta, au decedat”, se mentioneaza in comunicatul GCS.

Cetatenii sunt sfatuiti sa ia in considerare doar informatiile verificate prin sursele oficiale si sa apeleze, pentru recomandari si alte informatii, la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numarul TELVERDE nu este un numar de urgenta, este o linie telefonica alocata strict pentru informarea cetatenilor. De asemenea, romanii aflati in strainatate pot solicita informatii despre prevenirea si combaterea virusului la linia special dedicata lor, +4021.320.20.20. (V.E.)

Leave a Reply