Comisarul sef Petcu Mitica, ofiter de politie de la Permise si Inmatriculari, cercetat de procurorii DNA pentru 13 infractiuni de luare de mita

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Galati au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de comisarul sef Petcu Mitica, ofiter in cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Galati, pentru comiterea a 13 infractiunii de luare de mita.


In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada ianuarie – februarie 2020, inculpatul Petcu Mitica, in calitatea mentionata mai sus, ar fi primit, de la mai multe persoane, diferite sume de bani si alte bunuri, care nu i se cuveneau.

Serviciile prestate de politist in schimbul spagilor se refera la programarea „peste rand” a candidatilor la examenul pentru obtinerea permisului de conducere, inmatricularea cu prioritate a unor autoturisme si preschimbarea fara programare a permisului de conducere.

In cauza, se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Tribunalul Galati a respins propunerea DNA de arestare preventiva pentru 30 de zile, ca nefondata, instanta hotarand ca inculpatul Petcu Mitica sa fie plasat in arest la domiciliu.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofiterilor de politie din cadrul Directiei Generale Anticoruptie. (V.E.)

Leave a Reply